Plánujete si pořídit Volvo XC40? Na zádi i přídi budete mít skla z Česka

Plánujete si pořídit Volvo XC40? Na zádi i přídi budete mít skla z Česka
  • Skla pro model XC40 bude vyrábět společnost AGC Automotive Czech
  • Ročně by měla chudeřická firma švédské automobilce dodat skla na 94 tisíc vozů
  • Společnost zaměstnává přes 2,5 tisíce lidí

Ačkoli je jednou z největších společností na výrobu autoskel, i tak by vás neměla minout informace, že společnost AGC Automotive Czech z českých Chudeřic dodává skla pro nejnovější model švédské automobilky Volvo XC40. AGC Automotive Czech dodává skla do předních a zadních dveří. Ročně by měla chudeřická firma švédské automobilce dodat skla na 94 tisíc vozů.

Automobilka Volvo patří k náročným zákazníkům. Jsem nesmírně rád, že se můžeme v Chudeřicích podílet na projektu modelu XC40, který bude udávat tón v segmentu malých SUV. Pro nás byl projekt mimo jiné zajímavý tím, že jsme v sériové výrobě využili poprvé novou technologii. A osvědčila se, za což děkuji všem svým kolegům,“ řekl Luděk Steklý, generální ředitel AGC Automotive Czech.

Volvo XC40 má veškeré technické vymoženosti jako jeho větší bratři XC60 a XC90. Autu nechybí totožné chytré i bezpečností systémy nebo dotykový infotainment. Jde o vůbec první model automobilky postavený na platformě CMA. Od roku 2019 bude také auto plně elektrické.

Je skvělé, že se nám daří neustále posouvat tak, abychom získávali zakázky pro takovéto významné automobilky a jejich modely. Těším se na další podobné projekty,“ doplnil Luděk Steklý.

AGC Automotive Czech je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC a jedním z největších a nejkomplexnějších v Evropě. Zaměstnává přes 2,5 tisíce lidí. Skupina AGC je největším světovým výrobcem plochého skla. AGC Automotive Czech dodává automobilová skla pro všechny největší světové automobilky, jako jsou jednotlivé značky koncernů Volkswagen, Mercedes, BMW, Škoda, GM, Ford, Renault, Toyota, Peugeot, Citroën, Suzuki, Fiat a další.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze