Polestar 2 představuje nový automobilový palubní systém od Googlu

Polestar 2 představuje nový automobilový palubní systém od Googlu
  • Mělo by jít o čtyřdveřový sedan
  • Má disponovat dojezdem necelých 500 km, výkonem 400 koní a cenou srovnatelnou s Teslou Model 3
  • Nový infotainment je kombinací operačního systému Sensus z Volva a platformy od Googlu

Elektrická řada sportovních automobilů Polestar odhaluje zbrusu nový infotainment postavený na platformě od Googlu. Pokud se tohoto trendu chytnou i další výrobci, můžeme se těšit na revoluci v automobilových palubních systémech.

Polestar k demonstraci nového infotainmentu využilo několik záběrů z takzvaného Google HMI (Human Machine Interface). Ačkoliv je postaveno na platformě od Googlu, nezrcadlí telefonní prostředí na obrazovku palubního systému, podobně jako je tomu u Android Auto nebo Apple CarPlay. Zároveň také čerpá inspiraci z operačního systému Sensus, který můžeme vidět u automobilů značky Volvo a řadí se mezi jedny z více intuitivních palubních systémů na trhu. Na obrázcích můžeme vidět možnost streamovat hudbu, zobrazení událostí z kalendáře a podporu Google Asistenta, která je umožněna pomocí LTE internetového připojení integrovaného v automobilu.

Na první pohled minimalistický systém Google HMI je přesným opakem neduhu mnohých infotainmentů, které jsou často zbytečně rozbředlé, nepřehledné a těžko se v nich orientuje. Podobně jako u Tesly si infotainment Polestaru zachovává některé základní funkce, jako je například nastavení teploty jednoduše dostupné z domácí obrazovky. Odtud má řidič také rychlý přístup k aplikacím, jako jsou Google Mapy, Google Kalendář nebo hudební přehrávač (skrze Google Play a Spotify).

Řešení od Polestaru by mohlo pomoci dostat do automobilů pohodlný způsob ovládání hlasem díky podpoře Google Asistenta. O samotném modelu Polestar 2 zatím víme pouze to, že se má jednat o čtyřdveřový sedan s dojezdem necelých 500 kilometrů, výkonem 400 koňských sil a cenou, která má být srovnatelná s Teslou Model 3. Finální podobu nového Polestaru si budeme moci prohlédnout v březnu na veletrhu v Ženevě.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze