Softwarový update pro vozy upravené Polestarem umožní zábavnější jízdu bokem

Softwarový update pro vozy upravené Polestarem umožní zábavnější jízdu bokem
  • Vozy budou přenášet více točivého momentu na zadní nápravu
  • Vše zařídil nový softwarový update

Asi všichni se shodneme na tom, že pohon všech kol zlepšuje trakci. Ta se hodí nejen do terénu, ale i při nějakém tom sportovním vyžití. Po pohonu všech kol se neustále zvedá poptávka a některé automobilky své sportovní modely bez pohonu obou náprav ani nenabízí. Pro náruživé řidiče je však tím pravým ořechovým zadní náhon, který ale může nezkušeného řidiče nemile překvapit. Nejlepší cestou pro co nejbezpečnější zábavu za volantem je proto pohon všech kol s preferencí zadní nápravy. Vůz umí být perfektně ovladatelný a zábavný, avšak při ztrátě adheze vás přední náhon dokáže dostat ze šlamastiky.

K tomuto názoru došla i automobilka Volvo, přesněji její dvorní úpravce Polestar. Poslední update od Polestaru totiž přináší více točivého momentu pro zadní nápravu. Vozy by tak měly lépe zatáčet, ale hlavně by měly být mnohem zábavnější. Sami se nemůžeme změny dočkat a doufáme, že bude patřičně cítit. Všechny nejvýkonnější varianty od Polestaru Volvo označuje zkratkou T8, která umí nabídnout výkon přes 400 koní.

Přenos většiny točivého momentu na zadní nápravu se týká všech modelů od nejmenšího XC40 až po vozy série 60 a 90. Přidejte k tomu vypnutí kontroly trakce a máte o zábavu postaráno. Nestačíme se divit, co dnes takový softwarový update umí s autem udělat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze