S jakou automobilkou jsou majitelé nejvíce spokojeni dle amerického průzkumu?

S jakou automobilkou jsou majitelé nejvíce spokojeni dle amerického průzkumu?
  • V kategorii luxusních vozů se na první příčce před Mercedesem a Audi umístil Lexus
  • Pod stupněm vítězů skončily automobilky jako BMW, Infiniti, Volvo nebo Cadillac
  • Průzkumu se účastnilo devět automobilek, na posledním místě se umístila Acura

Podle každoročního průzkumu American Customer Satisfaction Index jsou nejspokojenější majitelé vozů Lexus, ovšem mezi populárními vozy kralují i další výrobci ze země kvetoucích třešní.

V kategorii producentů luxusních automobilů zaujal první pozici Lexus. Tato japonská značka dosáhla výsledku 84 bodů, a o fous tak předstihla druhý Mercedes, o dva body třetí Audi. Pro Lexus je to již pátá výhra v průzkumu American Customer Satisfaction Index v řadě a zároveň další z mnoha cen, které si značka v letošním roce odnesla.

Během posledních měsíců se Lexus představil i jako výrobce, jehož automobily si mimořádně dlouho drží svoji hodnotu a byl rovněž označen za luxusní značku s nejvěrnějšími zákazníky. Na britském trhu byl Lexus také oficiálně jmenován nejlepší prémiovou značkou a výrobcem, který vzbuzuje u zákazníků nejvíce důvěry.

Zmíněného amerického průzkumu spokojenosti zákazníků se zúčastnilo celkem devět značek. Pod stupni vítězů skončily BMW, Infiniti patřící Nissanu, Lincoln, Volvo, Cadillac a na posledním místě Acura, která je majetkem Hondy. Právě Acura a Volvo jsou výrobci, kteří zaznamenali největší ztrátu ve srovnání s loňským žebříčkem, tedy celá čtyři procenta. Největší nárůst, tedy pět procent, si naopak připsalo Infiniti.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze