První elektromobil od Audi se v sériové podobě ukáže na Audi Summitu v Bruselu

První elektromobil od Audi se v sériové podobě ukáže na Audi Summitu v Bruselu
  • Audi e-tron nabídne dojezd 400 kilometrů dle standardu WLTP
  • Výkon 430 koní zajistí tři elektromotory
  • Baterie má kapacitu 95 kWh
  • Příští rok dorazí na trh Audi e-tron Sportback

Už letošní rok se máme dočkat prvního čistě elektrického modelu s logem Audi na kapotě. Jednoduchý název e-tron skrývá model, který se letos ukázal na ženevském autosalonu, avšak na stánku Audi byl k vidění vždy na pár minut a pak se ihned ukryl pod plachtu. Jak čas plyne, tak se pomalu blíží příchod sériové verze, a podle všeho se své premiéry dočká v srpnu letošního roku na Audi Summitu v Bruselu.

Nejdůležitější informace o vozu již známe: tři elektromotory, výkon 430 koní a dojezd dle nového standardu WLTP okolo 400 kilometrů, který zajistí baterie o kapacitě 95 kWh. Zbývá jen informace o rozměrech, hmotnosti, zrychlení a tak podobně. Nabíjení z 0 do 80 procent má být otázkou 30 minut v případě využití rychlonabíjecí stanice.

Příští rok dorazí na trh i Audi e-tron Sportback a jistě můžeme očekávat i další modely. V minulosti Audi ukázalo například Aicon. Vzhledem k tomu, že by německá automobilka ráda v roce 2025 prodávala 800 tisíc elektrifikovaných modelů, je prakticky vyloučeno, že by tímto byla elektrifikace modelové palety u konce.

Zdroj: insideevs.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze