Polygon na Sokolovsku je o kus blíže. Vláda s BMW uzavřela memorandum

Polygon na Sokolovsku je o kus blíže. Vláda s BMW uzavřela memorandum
  • BMW by mohlo dostat investiční pobídku ve výši asi 480 milionů korun
  • Stavební povolení by mohlo být uděleno ve třetím čtvrtletí příštího roku
  • Spuštění provozu je v plánu v roce 2022

Další výrazný krok směrem k vybudování testovacího polygonu automobilky BMW na Sokolovsku se udál před pár hodinami. Vláda schválila memorandum o spolupráci. Na jeho základě by BMW mohlo dostat investiční pobídku ve výši asi 480 milionů korun.

BMW plánuje postavit testovací polygon pro autonomní řízení a investovat do něj až 6,3 miliardy korun. Vzniklo by zde i několik pracovních míst. Obhospodařovat více než 100 kilometrů testovacích cest na přibližně 525 hektarech už potřebuje nějakou tu pracovní sílu.

Vláda by měla s automobilkou podepsat prohlášení o strategické spolupráci. Stavební povolení by mohlo být uděleno ve čtvrtém čtvrtletní příštího roku. Provoz by mohl být zahájen v roce 2022. Míč teď bude i na straně BMW. To musí vykoupit pozemky od stávajících majitelů.

Celý areál bude navržený pro testování nových technologií elektrifikace, digitalizace a také autonomního řízení. Součástí testovacího centra je rozsáhlý zkušební polygon pro zkoušky automobilů takřka ve všech podmínkách. Chybět nebude dálniční okruh o délce až 6 kilometrů, simulace klikatých silnic i složité ulice městského prostředí.

Zdroj: ceskenoviny.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze