Podívejte se na sériovou podobu BMW řady 8. Paparazziové se opět činili

Podívejte se na sériovou podobu BMW řady 8. Paparazziové se opět činili
  • Automobilce unikla podoba sériová verze modelu 850i s xDrive
  • Vůz by měl na trh vstoupit co nevidět

Nejprve to byla řada 6, která se chtěla postavit luxusnímu kupé od Mercedesu třídy S. Dnes je však všechno jinak a řada 6 přidala písmena GT a jde spíš o bachratý liftback naroubovaný na řadu 5. Řada 6 Gran Turismo je nicméně velmi pohodlné auto přesně vyplňující mezeru mezi řadou pět a řadou sedm, ze které si mimochodem vzalo například podvozek a spoustu technologií. Nyní má však přijít něco ještě lepšího.

BMW řady 8

Velká kupé se těší nesmírné oblibě a zdá se, že BMW v tomto směru nezahálí. Neuběhlo mnoho času a koncept se proměnil ve vůz připravený skočit do sériové výroby. Řada 8 se od konceptu moc nezměnila, ale přece jen se najdete pár rozdílů. Vůz sice vypadá trošku umírněněji, ale přesto krásně. Na zádi již nechybí označení pohonu všech kol xDrive ani motorizace, která je v tomto případě 850i. Pod kapotou tedy bude 4,4litrový osmiválec s 445 koni a 648 Nm točivého momentu.

BMW řady 8

Očekávat můžeme i sportovní M8, která by mohla disponovat chytrým připojitelným pohonem všech kol, podobně jako 600koňová M5. Uvnitř samozřejmě najdete nejnovější systémy, které by měly přijít ze sedmičkové řady. Na uvedení všech technologií si ale budeme muset počkat do oficiální premiéry, která na sebe díky předčasnému odhalení jistě nenechá dlouho čekat.

BMW 8 Concept

Co se týče hybridů, jsme u řady 8 skeptičtí. BMW se zajímá spíše o plug-in hybridy a složitější systém se do kupé špatně skládá. Již brzy by však do mnichovské automobilky měla přijít mild-hybridní technologie, a to i do eMkových modelů. Třeba nás BMW mile překvapí, i když je představení řady 8 již na spadnutí.

Zdroje: carscoops.com, bmwblog.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze