Nové BMW řady 8 Coupé podstupuje testy na okruhu. Poslechněte si ten zvuk

 Nové BMW řady 8 Coupé podstupuje testy na okruhu. Poslechněte si ten zvuk
  • Uvedení sériového BMW 8 Coupé na trh se dočkáme už v letošním roce
  • Testování probíhá na testovacím okruhu nedaleko města Aprilia
  • Nové BMW řady 8 Coupé je vyvíjeno souběžně a v součinnosti s BMW M8 a závodním vozem BMW M8 GTE

Představením BMW Concept řady 8 automobilka BMW již ukázala téměř sériovou podobu svého nového luxusního sportovního vozu. Dynamické jízdní vlastnosti nového BMW řady 8 Coupé se nyní také prověřují v praxi. V současné době prochází prototyp, který je velmi blízko sériové podobě, intenzivním testováním na testovacím okruhu nedaleko města Aprilia v Itálii. Testy slouží zejména pro optimalizaci jízdní dynamiky vozidla na povrchu s vysokou přilnavostí a jsou další významnou etapou na cestě k uvedení sériového BMW 8 Coupé v roce 2018 na trh.

Testovací jízdy absolvuje výrazně maskovaný prototyp, který nicméně vykazuje silné indicie o typických sportovních tvarech nového BMW řady 8 Coupé. Stejně jako v případě BMW Concept řady 8, i zde dynamicky protáhlé tvary, nízká silueta a výrazná přední i zadní část nabízejí předzvěst fascinujících sportovních jízdních zážitků.

Čtyři kilometry dlouhý testovací ovál s klopenými zatáčkami leží nedaleko Říma a nabízí výborné podmínky především pro rychlostní testy a testy přilnavosti. Kromě toho jsou zde na slalomových tratích a různých površích analyzovány schopnosti nového sportovního vozu akcelerovat, brzdit a také jeho ovladatelnost. Náročný testovací program usnadňuje finální sladění všech pohonných systémů s podvozkem. Nové BMW řady 8 Coupé prokázalo, že ve vysokých rychlostech vykazuje maximální agilitu a preciznost. Stejně tak je vůz schopen splnit i nejvyšší nároky v oblasti komfortu.

Testovací jízdy za těch nejtěžších podmínek ukazují, že v případě nového BMW řady 8 Coupé plníme všechny stanovené cíle. Dosažené dynamické hodnoty jsou absolutně impozantní. Naši zákazníci a fanoušci se tak mohou těšit na skutečně sportovní vůz,“ řekl Klaus Fröhlich, člen představenstva BMW AG zodpovědný za vývoj a výzkum, jenž na testovací program v Itálii dohlíží.

Nové BMW řady 8 Coupé je vyvíjeno souběžně a v součinnosti s BMW M8 a závodním vozem BMW M8 GTE. Zatímco prototyp sériového modelu podstupuje vytrvalostní testy, týmy, které podporuje BMW Motorsport, se v současné době v americké Daytoně připravují na první závodní nasazení BMW M8 GTE.

Zdroj: press.bmwgroup.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze