Právě zahájenou výrobu BMW řady 8 zajistí závod v Dingolfingu

Právě zahájenou výrobu BMW řady 8 zajistí závod v Dingolfingu
  • V době uvedení nového BMW řady 8 Coupé budou k dispozici dva motory
  • BMW řady 8 vstoupí na trh v listopadu roku 2018
  • Do výroby nové modelové řady byla investována částka několika stovek milionů eur

Začátkem tohoto týdne se ve výrobním závodě v Dingolfingu rozběhla sériová výroba nového BMW řady 8 Coupé, sportovního vozu, který odstartuje modelovou ofenzivu BMW v segmentu luxusních vozů. Do výroby nové modelové řady v továrně v Dolním Bavorsku byla investována částka několika stovek milionů eur.

Ředitel výrobního závodu BMW Group Dingolfing Dr. Andreas Wendt uvedl: „Továrna BMW Group v Dingolfingu vyrábí BMW řady 7 Sedan, a disponuje tedy vynikajícími odbornými znalostmi v oblasti výroby luxusních automobilů. Na výrobu nového BMW řady 8 Coupé jsme optimálně připraveni. Jsem si jist, že naši zákazníci po celém světě si tento luxusní sportovní vůz zamilují.“

Při výrobě karoserie nového sportovního vozu se používá lehká konstrukce v kombinaci s materiály jako je ocel, plast, hliník a uhlíková vlákna. Kromě výztuh v přední a zadní části vozu jsou z hliníku vyrobeny další komponenty nového BMW řady 8 Coupé, jako například střecha, dveře, kapota motoru a přepážka mezi motorovým prostorem a kabinou.

Vůbec poprvé je při výrobě sériového modelu značky BMW k dispozici střecha vyrobená z plastů vyztužených uhlíkovými vlákny CFRP, která se také vyrábí v závodě v Dingolfingu procesem mokrého lisování.

V době uvedení nového BMW řady 8 Coupé na trh v listopadu 2018 budou k dispozici dva motory. Vidlicový osmiválec modelu BMW M850i xDrive o obsahu 4,4 litru byl přepracován a nabídne maximální výkon 530 koní a točivý moment 750 Nm. BMW 840d xDrive Coupé sází na řadový třílitrový šestiválec s výkonem 320 koní a 680 Nm točivého momentu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze