Co umí nový infotainment a digitální přístrojový štít BMW X5?

Co umí nový infotainment a digitální přístrojový štít BMW X5?
  • Digitální přístrojový štít nyní nenarušují kruhové ciferníky
  • Infotainment dostal nové rozdělení dlaždic

Na včerejší premiéře nového BMW X5 jste si možná všimli, že automobilka velkému SUV nevylepšila jen vzhled, ale také infotainment. Dosavadní verze v řadě 7 rozdělovala menu do několika dlaždic a digitální přístrojový štít si ponechal kruhové rámečky, které omezovaly zobrazovací prostor. Nová X5 však ukazuje digitální přístrojový štít bez jakýchkoli rušících prvků – 12,3palcový displej tak bude mít mnohem víc volnosti. BMW se k změně rozhoupalo především díky dostatku prostoru pro mapu navigačního systému.

Kombinace palubních přístrojů se nazývá BMW Life Cockpit Professional a digitální přístrojový štít kombinuje se středovým displejem taktéž o úhlopříčce 12,3 palce. Zobrazování a ovládání pracuje s nejnovějším systémem obsluhy BMW Operating System 7.0 a vyznačuje se plně digitálním řešením pro co největší přizpůsobení řidičovým potřebám. Hlavní menu kontrolního displeje je nyní rozloženo až na deset stránek, které obsahují dvě až čtyři dlaždice s živým obsahem.

Komunikace mezi řidičem a vozidlem je možná hned několika způsoby, samozřejmostí je i pomoc dotykového ovladače iDrive Touch. Dále se pak vylepšila možnost ovládat infotainment tlačítky na volantu, hlasem a také gesty. Ke spokojenosti by měl přispět adaptivní navigační systém, multimediální systém s 20GB pevným diskem a dvěma USB porty, Bluetooth rozhraní a Wi-Fi.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze