Že je nové BMW X5 ještě daleko? V Německu už se inkognito prohání na veřejnosti

Že je nové BMW X5 ještě daleko? V Německu už se inkognito prohání na veřejnosti
  • SUV by se mělo na trhu objevit až v roce 2019
  • Nabídka motorů bude částečně kopírovat řadu 5
  • Přijde i plug-in hybrid

Aktuální generace BMW X5 je v nejlepších letech, ale tak jako u všech modelů, i u X5ky musíme pomýšlet na nástupce. BMW nechce nechat nic náhodě a i když má další generace přijít na trh až v roce 2019, velké mnichovské BMW už se pilně testuje. Podle všeho bude design velmi podobný menšímu BMW X3 a zástupcům pětkové a sedmičkové řady. První, co vás na testovacím voze zaujme, jsou přední světlomety s modrou linkou, které jsme mohli vidět právě u řady 7. Jde o laserová světla, která nejen že dosvítí dál, ale také jsou o 30 % úspornější než světla s technologií LED.

Přední ledvinky pak překvapí asi málokoho. V závislosti na motorizaci by měla být nová generace o 250 až 300 kilogramů lehčí než současná, což je změna, kterou už poznáte. Většinu motorů BMW převezme z řady 5, k dispozici však bude i plug-in hybrid. Tipujeme, že plug-in hybridní motor bude odlišný a pravděpodobně silnější.

Jak jsme již řekli, na trh se nová X5 podívá až s rokem 2019 a oficiální představení určitě neproběhne dříve než rok před zahájením prodejů.

Zdroj: carscoops.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze