Paket Tesla Full Self-Driving prevděpodobně bude dražší

Paket Tesla Full Self-Driving prevděpodobně bude dražší
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Po nedávném oznámení nových funkcí Full Self-Driving přichází i informace o zvýšení ceny
  • Poslední zvýšení ceny bylo v listopadu a taktéž souviselo s rozšířením funkcionalit
  • Zákazník, který si paket koupí, jej bude mít k dispozici i s budoucími vylepšeními bez příplatku

Jak na Twitteru naznačil CEO společnosti Tesla, Elon Musk, cena za funkci Full Self-Driving se bude pravděpodobně zvyšovat. Informaci o tom přináší Teslarati.com. Je to v souvislosti s rozšířením o nové funkce, například zastavení na semaforech.

Právě v souvislosti s vylepšením funkcí pro autonomní řízení dostal Elon Musk na Twitteru mnoho dotazů a jeden z nich směřoval i na cenu. Na dotaz, zda funkce Full Self-Driving směřuje ke zdražení, odpověděl stručně: „Ano, pravděpodobně od 1. července.“ Poslední úprava ceny byla v listopadu 2019.

Listopadové zvýšení ceny bylo v souvislosti s vydáním funkce Smart Summon, činilo 1 000 dolarů z 6 000 na 7 000 USD. Tehdy to ovšem Musk oznámil pouhé dva dny před zvýšením ceny. Funguje to tak, že když si zákazník paket koupí, Tesla mu jej odemkne a ani když je později vylepšen o nějakou funkci, nemusí za ně připlácet.

Faktem ale je, že se to týká zejména amerických zákazníků, protože mnohé z těchto funkcí v Evropě nejsou dostupné, jak jsme i zmiňovali v posledním Future Castu. A vzhledem k evropské legislativě se nedá předpokládat, že by se v dohledné době situace výrazně změnila.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze