Ostrý Mercedes EQE, výroba Enyaqu Coupé a nové i plánované nabíjecí stanice PRE

fNews #162
Ostrý Mercedes EQE, výroba Enyaqu Coupé a nové i plánované nabíjecí stanice PRE
Fotografie: Mercedes Benz
  • Mercedes představil ostré verze sedanu EQE s označením AMG
  • Škoda Auto začala v Mladé Boleslavi vyrábět Enyaq Coupé iV
  • Pražská energetika spustila spoustu nových nabíjecích stanic a další plánuje

Vítejte u dalšího dílu fNews, ve kterém každý týden probíráme nejzajímavější novinky z elektromobility. Tentokrát se podíváme na ostré verze Mercedesu EQE, spuštění výroby Enyaqu Coupé nebo nově otevřené a plánované nabíjecí stanice pro elektromobily.

fNews #162 – Ostrý Mercedes EQE, výroba Enyaqu Coupé a nové i plánované nabíjecí stanice PRE

Podcast v audio formě

Tentokrát začneme v Německu. Mercedes totiž představil rovnou dvě verze sedanu EQE s označením AMG. Silnější z nich s dlouhým označením Mercedes-AMG EQE 53 4Matic+ nabídne v nejostřejším jízdním režimu téměř 700 koní a z nuly na 100 km/h se rozjede za 3,3 sekundy.

Z Německa se přesuneme do středních Čech. V Mladé Boleslavi totiž začala výroba elektromobilu Škoda Enyaq Coupé iV, tedy sportovněji tvarované verze Enyaqu. Těch bude z výrobní linky sjíždět 120 kusů denně. Enyaq v obou verzích je jediným vozem na platformě MEB, který se vyrábí mimo Německo.

Nakonec podíváme na nové i plánované nabíjecí stanice v Česku. Pražská energetika jich spustila celou řadu, přičemž asi polovina z nich má výkon 50 kW a druhá polovina 75 kW. Podrobnosti naleznete v článku a můžete se na ně podívat i v naší mapě nabíjecích stanic. Jsou tam i informace o dalších plánovaných stanicích. Nabíjecí infrastruktura se opravdu hezky rozrůstá.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze