Kde jsou nové rychlonabíjecí stanice PRE? A kde se staví další?

2
Kde jsou nové rychlonabíjecí stanice PRE? A kde se staví další?
Fotografie: Zoltán Pultzner, fDrive.cz
  • Za půl roku PRE uvedla do provozu 39 rychlonabíjecích stojanů
  • Máme informace o 12 dalších místech, kde se budují nové rychlonabíjecí stojany

V uplynulém půlroce společnost PRE uvedla do provozu mnoho nových rychlonabíjecích stanic. Jsou to stanice typu ABB Terra 54 o výkonu 50 kW, případně typ Alpitronic Hypercharger s vysokým výkonem 75 kW nebo dokonce 300 kW (platí pro konektor CCS). Najdeme je na těchto místech:

Praha 4 – Kunratice, pivovar Spojovna

Budují se další nové stanice

V uplynulých týdnech se zahájila výstavba dalších rychlodobíjecích stanic na mnoha lokalitách. Plynule pokračuje budování stojanů u čerpacích stanic OMV, na kterých budou instalovány s jednou výjimkou vždy jedna až dvě rychlodobíjecí stanice Alpitronic Hypercharger s výkonem 75 kW. Tyto moderní stanice mají modulární koncepci a v případě potřeby lze na nich zvýšit dobíjecí výkon až na 150 kW. Pouze jedna stanice bude mít výkon 50 kW. Také v síti čerpacích stanic EuroOil se budují rychlonabíjecí stanice, kde v rámci nové smlouvy o spolupráci vznikne dalších 44 dobíjecích stanic. V Praze – Čakovicích je před dokončením další ultrarychlá nabíjecí stanice s výkonem 300 kW, na které můžou nabíjet současně 2 vozidla s výkonem 150 kW, nebo jedno vozidlo dokonce s výkonem 300 kW. Naše redakce má informace o rychlonabíjecích stanicích, které jsou ve výstavbě na těchto 12 lokalitách:

Diskuze ke článku
Jaroslav Polák
Jaroslav Polák
PRE je perfektní, drží super ceny, instaluje 75 kW stanice s nejlepším poměrem cena/výkon. Nabíjím jen u nich. Od zdražení ČEZu a předtím EONu jsem začal naprosto preferovat PRE protože si to zaslouží. Výběr lokalit je taky perfektní. Mníšek pod Brdy se vážně povedl. To samé Jižní Morava.
Jara Pihrt
Jara Pihrt
Super. Chtelo by to jeste nabijecku v Kralupech a na Melniku. V techto mestech neni zadna! Taky D8 neni pokryta. Poskedni nabijecka je v Liberecke a pak az v Roudnici a v Lovosicich, ale musi se hodne zajizdet z dalnice.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze