PRE spustilo 678. dobíjecí stanici. Stojí v Praze

8
PRE spustilo 678. dobíjecí stanici. Stojí v Praze
Fotografie: PRE
  • Nová dobíjecí stanice je instalována v Kardausově ulici v Dolních Měcholupech
  • Umožňuje současné dobíjení 2 elektromobilů výkony 75 a 150 kW
  • Kromě toho jsou zde dvě AC dobíjecí stanice 2× 22 kW pro pozvolné dobíjení

Dne 7. března 2024 byla v ulici Kardausova v Praze-Dolních Měcholupech slavnostně otevřena 678. ultrarychlá dobíjecí stanice PRE pro elektromobily. Dobíjecí stanice od výrobce Alpitronic umožňuje současné dobíjení dvou elektromobilů připojených pomocí konektorů CCS maximálními výkony 75 a 150 kW. Před nedávnem byla v této ulici zprovozněna dvojice AC dobíjecích stanic od výrobce Voltdrive, z nichž každá má k dispozici dvě 22kW zásuvky Typu 2 Mennekes. Elektromobilisté si tedy mohou vybrat, zda potřebují nabít elektromobil rychle, nebo pomalu.

Umístění dobíjecích stanic v Kardausově ulici, jež patří mezi klidné a dobře dostupné části města, je strategickým krokem k rozšíření infrastruktury pro elektrická vozidla v Praze. Tím se podporuje integrace elektromobility do každodenního života a přispívá k rozvoji udržitelnější a ekologičtější městské infrastruktury. Výstavba AC dobíjecích stanic v kombinaci s DC rychlodobíjecími stanicemi je součástí širší iniciativy města a společnosti PRE zaměřené na snižování emisí a podporu elektromobility. Přítomnost ultrarychlých dobíjecích stanic hraje klíčovou roli v motivaci obyvatel k přechodu na ekologičtější dopravní prostředky, což přispívá k vytváření zelenějšího a udržitelnějšího životního prostředí v hlavním městě.

Diskuze ke článku
den
den
Jak je vidět na fotce - neumožňuje protože je zablokovaná spalovakami.
Petr Basa
Petr Basa
Super, a teď by ještě měli ta dvě přilehlá místa vyhradit pro elektromobily, protože bez toho je tam ta stanice úplně na prd.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze