PRE zprovoznila AC dobíjecí hub na parkovišti u Zoo Praha

3
PRE zprovoznila  AC dobíjecí hub na parkovišti u Zoo Praha
Fotografie: PRE
  • Na parkovišti jsou instalované 4 AC dobíjecí sloupky o výkonu 2× 22 kW
  • Současně může dobíjet až 8 elektromobilů
  • Maximální dobíjecí doba je 8 hodin

V pátek 8. září proběhlo spuštění čtyř 22kW AC dobíjecích stanic na parkovišti v blízkosti vstupní brány Zoo Praha. Každá dobíjecí stanice má 2 zásuvky, tudíž je možné dobíjet až 8 elektromobilů současně. Návštěvníci zoo mohou elektromobily dobíjet maximálně po dobu 8 hodin. Platba je možná pomocí čipu nebo QR kódu a následně jste přesměrováni na platební bránu.

PRE stále rozšiřuje svou síť dobíjecích stanic PREpoint a plní to, co slibuje ve svém krédu, že je energií Hlavního města Prahy. Poskytuje dobíjecí stanice v místech s vysokou koncentrací pohybu osob. AC dobíjecí stanice instaluje v místech, kde lidé tráví delší bodu, a tak není nutně potřeba velký rezervovaný příkon. Příkladem může být nabíjecí hub v OC Galerii Harfa, OC Galerii Butovice, nákupním centru Černý Most nebo v Kongresovém centru Praha.

Diskuze ke článku
Tomáš Veselý
Tomáš Veselý
Ještě by bylo fajn nastavit nějak rozumně ceník pro ty QR platby. Takto jak to je aktuálně nastavené to snad nikdo příčetný nemůže používat.
Při nejvýhodnějším tarifu 180min AC nabíjení zaplatíte 720 Kč, přičemz drtivá většina vozů je schopna nabíjet max. 11kW/hod, přijde 1kWh na cca 21,81 Kč!!!
A to nezmiňuji ani plug-in hybridy, kteří nabíjejí i poloviční rychlostí…
Radek Uchytil
Radek Uchytil
Na takových místech bych uvítal i 16A zásuvky.
Vojtulee M.
Vojtulee M.
Relevantní otázka: nevíte něco o spuštění nabíječek v ostravské zoo? Instalované jsou, ale na spuštění stále nedošlo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze