Nové MG2 možná předstihne Volkswagen na trhu malých a levných elektromobilů

Nové MG2 možná předstihne Volkswagen na trhu malých a levných elektromobilů
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • MG potvrdilo, že pracuje na základním elektromobilu
  • Cena by měla být do 25 tisíc eur, tedy okolo 600 tisíc korun
  • Postavit se má i proti Volkswagenu ID.2

Automobilka MG je další v řadě, která chystá elektromobil do 25 tisíc eur. Tento nový model, který pravděpodobně ponese označení MG2, by mohl dorazit už koncem příštího roku. Informaci o tom přinesl autoexpress.co.uk. Konkurovat bude například připravovanému Volkswagenu ID.2 a možná dorazí i dříve.

Britská značka s čínským majitelem a výrobou tamtéž nedávno v Ženevě představila úplně novou generaci modelu MG3, která přichází s plně hybridním pohonem. Ačkoliv bude pravděpodobně trochu dražší než jeho předchůdci, stále nabízí vynikající hodnotu v porovnání s konkurenty jako Toyota Yaris a Renault Clio.

David Allison, šéf produktového a plánovacího oddělení MG Motor UK, prozradil, že firma pracuje také na plně elektrické verzi modelu MG3. Tento krok je reakcí na rostoucí poptávku v segmentu malých elektromobilů, kde cena okolo 25 tisíc eur představuje velkou příležitost. Model MG2 by tak mohl přinést kombinaci dojezdu, velikosti a ceny, která by mohla trh doslova ovládnout.

MG2 má být v podobném stylu jako MG3 a MG4

Model by měl být inspirovaný MG3 a MG4, jež se v roce 2023 stalo druhým nejprodávanějším elektromobilem ve Velké Británii. Díky výrobním kapacitám a ekonomické síle mateřské společnosti SAIC Motor by mohl MG2 nabídnout baterii s kapacitou 44 kWh a dojezd přes 300 km, což by bylo srovnatelné nebo dokonce lepší, než pravděpodobně nabídne konkurence.

MG2 by také znamenal významný krok v modernizaci modelové řady MG, s dalšími plány na nové SUV, roadster a nástupce kombi MG5 EV. Britská divize MG rovněž zvažuje uvedení nové generace modelu Marvel R, což je plně elektrické rodinné SUV, které by mohlo konkurovat vozům jako Volkswagen ID.4 nebo Tesla Model Y.

Značka MG se tedy chystá převzít vedení v segmentu cenově dostupných elektromobilů s novým modelem MG2, který slibuje kombinaci dojezdu, velikosti a ceny, jež by mohla konkurenci dát opravdu zabrat. S plány na rozšíření a modernizaci modelové řady se zdá, že MG je na dobré cestě k tomu, aby se stalo klíčovým hráčem na trhu s elektromobily.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze