Značka MG chystá velkou elektrickou ofenzívu v Česku

Značka MG chystá velkou elektrickou ofenzívu v Česku
Fotografie: MG Motors
  • Díky posilám v nabídce i dealerské síti očekává velký nárůst
  • Důraz na elektromobilitu je u značky MG vidět na první pohled

Značka MG se na český trh vrátila v polovině roku 2022, což znamená, že loňský rok byl jejím prvním celým rokem na našem trhu. Zároveň ale první elektromobily na český trh uvedla až loni, takže z pohledu prodeje elektromobilů bude prvním celým rokem právě ten letošní, kdy navíc chystá velkou elektrickou ofenzívu.

Nové verze MG4 a rozšíření o model MG3

O dvou novinkách jsme už psali, šlo o MG4 Exsclusive se 77kWh baterií a elektrický hot-hatch MG4 XPower s výkonem 435 koní. Skvělou zprávou pak je, že ať už si vyberete dlouhý dojezd, nebo vysoký výkon s pohonem všech kol, bude vám stačit milion korun. Dočkáme se ale i dalších novinek, například hybridního MG3 a na trh dorazí modernizovaná (nejen) plug-in hybridní verze modelu EHS. Později se dočkáme i sportovního modelu Cyberster.

Loni si značka MG v Česku připsala 61 registrací elektromobilů (54 ks MG4, 4ks MG5 a 3 ks MG ZS EV) a 45 registrací plug-in hybridů MG EHS. Letos by to mělo být mnohem více. Od začátku roku jsou totiž k dispozici plně elektrické modely MG4, MG5 a MG ZS EV, ale i díky příchodu již zmíněných novinek.

Zároveň se rozšiřuje dealerská síť značky MG. To je jasný důraz značky na elektromobilitu a důkazem, že to Autobinck s prodejem vozů MG v Česku myslí vážně, je založení nové společnosti AB Motors, které proběhlo na začátku února.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze