Značka MG se dostala na tržní podíl přes 2 % a navyšuje prodeje elektromobilů

Značka MG se dostala na tržní podíl přes 2 % a navyšuje prodeje elektromobilů
Fotografie: MG Motor CZ
  • Značka MG za prvních 5 měsíců dosáhla tržního podílu přes 2 %
  • V květnu také výrazně navýšila registrace elektromobilů
  • Do konce roku se dočkáme mnoha novinek

Značka MG v tomto roce slaví 100 let své existence a k oslavám si v Česku od začátku roku postupně naděluje jednu radost za druhou. „Máme za sebou úspěšné uvedení několika modelů včetně prestižního elektrického speciálu XPower i nedávné představení velmi očekávané novinky – roadsteru MG Cyberster na pražských Legendách. Největší radost nám ale dělají prodeje.“ říká generální ředitel značky MG, Martin Králíček. O registracích od začátku roku jsme psali v souvislosti s otevřením nového dealerství, ale ještě nebyly kompletní výsledky za květen, které vyšly velmi dobře i pro elektromobily MG.

Za květen se nám podařilo registrovat 420 vozů, což nás posunulo na 13. místo mezi dovozci a tržní podíl 2,13 % poprvé překonal náš celoroční plán. Celkem jsme letos prodali již 1 545 vozů. Úspěšní jsme také v rámci dotačního programu, kde se pohybujeme kolem 5. místa mezi dovozci, což znamená, že s ohledem na náš tržní podíl výrazně překonáváme většinu velkých zavedených značek na trhu, včetně těch domácích.“, dodává Martin Králíček.

Pokud jde o elektromobily a plug-in hybridy, připsala si značka MG od začátku letošního roku podle statistik SDA 91 nově registrovaných elektromobilů a k tomu 20 plug-in hybridů. Elektromobilů má v nabídce hned několik, od MG ZS EV přes MG4 až po kombík MG5. Plug-in hybrid je pouze jeden, MG EHS, což je model, který čekal na facelift a modernizované kusy s plug-in hybridním pohonem přichází až nyní. Je tedy pravděpodobné, že toto číslo bude s příchodem modernizované verze stoupat. Mezi elektromobily se pak nejlépe daří nejmodernějšímu modelu, kterým je MG4. Ten si připsal 67 registrací od začátku roku, kombi MG5 si jich připsalo 17 a na elektrickou verzi modelu ZS, tedy ZS EV, zbylo pouze 7 kusů. Model ZS ale táhne registrace značky MG celkově, protože si připsal celkem 1 180 registrací, z nichž byla většina (kromě zmíněných 7 elektrických) se spalovacím motorem pod kapotou. Tendence registrací elektromobilů je, pravděpodobně i díky zmíněné dotační výzvě, vzestupná. V samotném květnu si značka připsala 38 registrovaných elektromobilů, což je více než třetina toho, co si připsala za prvních 5 měsíců letošního roku.

Aby toho nebylo dost, značka MG, která působí na trhu od poloviny roku 2022, uvede jen ve druhé polovině tohoto roku na trh hned 7 novinek a dokončí kompletní obměnu modelové řady. Jednou z novinek bude hybridní MG3, které jsme představili z autosalonu v Ženevě a mělo by na trh dorazit v létě. Dále se na podzim dočkáme, překvapivě velmi brzo po faceliftu, úplně nové generace MG HS, které opět bude dostupné se spalovacími motory i plug-in hybridním pohonem pod kapotou. Později pak do konce roku ještě dorazí nová generace hybridního ZS a nové MG Cyberster, které se také ukázalo na Legendách.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze