Značka MG otevřela nové dealerství v Praze a zveřejnila prodejní výsledky

Značka MG otevřela nové dealerství v Praze a zveřejnila prodejní výsledky
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Orbion Cars v Praze je novým dealerstvím značky MG
  • Specializuje se pouze na tuto značku a můžete zde vidět i MG Midget
  • Českému importérovi značky MG se průběžně daří plnit cíl

Oficiální české zastoupení britsko-čínské automobilky MG má další dealerství. Jde o Orbion Cars v Praze – Stodůlkách a na rozdíl od ostatních dealerství zastupuje pouze značku MG. Při té příležitosti pak české zastoupení značky MG zveřejnilo prodejní výsledky od začátku roku a cíle na zbytek roku 2024.

Orbion Cars je nové dealerství MG v Praze

Zatímco dealerství MG zpočátku vznikala přidáním značky MG k jiné značce, zpravidla Mitsubishi, jelikož je také pod hlavičkou společnosti Autobinck, Orbion Cars v Bavorské ulici v Praze – Stodůlkách se zaměřuje pouze na značku MG. Zabývá se prodejem nových i ojetých vozidel MG a samozřejmě poskytuje i servis pro vozy této značky.

U příležitosti slavnostního otevření dealerství byl v Orbion Cars vystaven i první elektrický roadster na našem trhu, MG Cyberster, který se poté přesunul do Holešovic na Legendy. Vedle něj byla vystavena i jeho historická předloha, model MG Midget. Zatímco první zmíněný model se po Legendách do Orbion Cars již nevrátil a budeme muset počkat na oficiální uvedení tohoto na český trh, MG Midget je již zpět ve Stodůlkách, takže kromě nových vozů MG si zde můžete prohlédnout i tento vůz.


V showroomu Orbion Cars můžete vidět například MG4 XPower, MG ZS EV, plug-in hybridní MG EHS a spalovací verze modelů ZS a HS. Zatímco spalovací MG HS již dorazilo v modernizované verzi, plug-in hybridní vozy MG EHS na ploše dealerství jsou zatím před modernizací. Jsou ale za výbornou cenu, například předváděcí vůz stojí 630 tisíc korun, což je na plug-in hybrid této velikosti výborná cena.

Značka MG si od začátku roku do 26. 5. v Česku připsala 1 433 registrací, což je tržní podíl přes 2 %. Právě 2% podíl na trhu je cílem importéra značky MG na rok 2024, takže zatím se cíl daří plnit. Pokud jde o celkový počet registrovaných vozů, je cílem 4 500 registrací. Importér očekává, že z toho 250 registrací budou elektromobily, k čemuž by měla pomoci i právě probíhající dotační výzva. Spolu s plug-in hybridy by pak bylo reálné dodat okolo 10 % nabíjecích aut značky MG z celkového počtu nově registrovaných aut. Dosažení těchto cílů by mělo pomoci nejen nové dealerství Orbion Cars, ale i další připravovaná dealerství. Od začátku roku jich do sítě MG přibylo 10 a do konce roku by jich mělo být v Česku celkem 30.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze