Zběsile rychlé MG4 XPower dostalo českou cenu. 435 koní se vejde pod milion Kč

4
Zběsile rychlé MG4 XPower dostalo českou cenu. 435 koní se vejde pod milion Kč
Fotografie: MG
  • Jedná se o nejvýkonnější variantu modelové řady MG4
  • V edici Green vůz stojí 990 900 Kč
  • MG4 XPower zrychlí z 0 na 100 km/h za 3,8 s

Britsko-čínská alternativa ke Kie EV6 GT je konečně tady. Značka MG uvedla na český trh zběsilou verzi modelu MG4. Nese označení XPower, nabízí kombinovaný výkon 435 koní a spoustu výbavy. Kromě pohonu všech čtyř kol je vůz vybaven baterií o využitelné kapacitě 61,7 kWh, což je ale vzhledem k dynamickému potenciálu poměrně málo. Naopak točivý moment dosahuje 600 Nm a celá posádka si bude moci užívat zrychlení z 0 na 100 km/h v čase 3,8 s, čímž strčí do kapsy nejeden sportovní vůz. Stejně jako každá jiná verze MG4 je i provedení XPower založené na nové platformě MSP. Do příchodu modelu Cyberster bude MG4 XPower historicky nejvýkonnějším modelem, jaký si kdy příznivci značky mohli pořídit.

Při jízdě vůz používá zásadně zadní elektromotor, pokud to ale okolnosti vyžadují, přední se připojí během 200 milisekund. V rámci technických změn došlo u MG4 XPower také k úpravě podvozku. U zadního elektromotoru se v případě značky MG vůbec poprvé objevuje elektronicky řízený diferenciál, který je součástí systému Dynamic Cornering Control System. Nově naladěné jsou také tlumiče a pružiny, posilovač řízení má ostřejší převod a tužší jsou rovněž stabilizátory. Celkově je podvozek oproti ostatním verzím tužší o 25 % vpředu a o 10 % vzadu. Stranou zájmu techniků nezůstaly ani brzdy. MG4 XPower tak dostalo na obou nápravách ventilované disky o velikosti 345 mm s oranžovými třmeny, jež se schovávají za 18" disky. Z rychlosti 100 km/h vůz zastaví na pouhých 33,9 metrech. Standardem jsou také pneumatiky Bridgestone Turanza nabízející prvotřídní trakci.

Novinka přichází na trh s černou kontrastní střechou a standardně dodávanými 18" disky. Za nimi prosvítají jasně oranžové brzdiče a karoserie může být lakována speciálním odstínem Racing Green, který je vyhrazen pouze pro tento model. Interiéru dominují sportovně tvarovaná sedadla částečně čalouněná alcantarou. Pedály jsou kovové a modré prošívání známé z běžných verzí MG4 je u varianty XPower červené. Navzdory sportovním vlastnostem ale zůstává MG4 XPower pořád praktickým a prostorným automobilem s velmi zajímavým dojezdem. Novinka nabídne možnost dobíjet výkonem až 140 kW, kdy se baterie nabije z 10 na 80 % za 26 minut. A kolik za to vše vlastně MG chce? Pokud se zájemce rozhodne zakoupit akční limitovanou edici Green, pak se z jeho konta odčerpá 999 900 Kč.

Technické parametry MG 4 XPower

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 287 × 1 836 × 1 516 mm, 1 878 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon320 kW, 435 koní, točivý moment: 600 Nm
Baterie64 kWh (61,7 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 140 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 17 kWh / 100 km, dojezd: 350 km
Cena od999 900 Kč
Diskuze ke článku
Michal Opluštil
Michal Opluštil
315kW za milión y sice jinak to úplně sportovní auto není, ale stále je to zcela praktické auto pro pět, co může mít i tažné...jako třeba pro mě je to zbytečné, ale jinak to je výborná nabídka. A dle testů Bjorna v minus 20st.C je při normální jízdě poměrně na své vykony a podmínky i přes menší baterii použitelné i na cestování.
Two Gamers cz
Two Gamers cz
Asi NEj nabídka ještě 77kwh ✌️🤟
Two Gamers cz
Two Gamers cz
Chtěl bych ho vidět na Severní smyčce myslím že Ioniq 5 N by měl problém!!!
Roman Havlín
Roman Havlín
Obávám se, že Hyundai by v tomto případě vyhrál. Už jen kvůli vyšší maximální rychlosti o 60 km/h, která se dá na rovince velmi dobře využít.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze