Nová třída C bude čistě elektrická. Dorazí už napřesrok

Nová třída C bude čistě elektrická. Dorazí už napřesrok
Fotografie: AI Editee
  • Mercedes připravuje novou třídu C jako čistě elektrickou
  • Novinka dorazí v roce 2026
  • Bude mít konzervativnější tvar oproti modelům EQE a EQS

Mercedes i přes mírné ochlazení zájmu o jeho čistě elektrické modely v elektrifikaci nepolevuje a představuje další nové modely čistě na elektřinu. Tím dalším bude nová třída C, která vůbec poprvé dostane čistě elektrický pohon. V rámci nové nomenklatury se bude skutečně jmenovat postaru, Mercedes totiž již opustil pojmenovávání svých čistě elektrických modelů předponou EQ.

Novinku zachytili fotografové britského magazínu Auto Express a ač stále pečlivě maskovaná, odhaluje již svoje základní tvary. Je vidět, že se Mercedes vrací k tradičnějšímu vzezření své menší limuzíny a nedočkáme se tak ultra-aerodynamických a netypických tvarů, které předvedly modely EQS a EQE. Vidíme tak relativně dlouhou kapotu a méně se svažující střechu, díky čemuž by mělo být vzadu více místa.

Otazníky visí nad použitou platformou. Nabízí se totiž jak zbrusu nová platforma MMA, na které už příští rok vyjede nové elektrické CLA, tak vylepšená současná platforma EVA, na které stojí právě EQE a EQS. V rámci nové strategie je však pravděpodobnější první varianta s tím, že třída C dorazí kromě čistě elektrické verze i se spalovacími motory, což platforma MMA (na rozdíl od EVA) umožňuje.

Koncept elektrického Mercedesu CLA

 Jisté však je, že novinka nabídne velmi dlouhý dojezd přes 700 kilometrů a zbrusu nový systém MB.OS. Na silnice by měla vyrazit v roce 2026 a představení se tak pravděpodobně dočkáme v druhé polovině příštího roku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze