Nejrychlejší Škoda Enyaq, indické elektroskútry v Evropě a vodíkové plány Orlenu

fNews #160
2
Nejrychlejší Škoda Enyaq, indické elektroskútry v Evropě a vodíkové plány Orlenu
Fotografie: Škoda Auto
  • Škoda Auto představila Enyaq Coupé iV a Enyaq RS iV
  • Indické elektroskútry Ola Electric přichází do Evropy
  • Orlen vybuduje přes 100 vodíkových stanic v Polsku, Česku a na Slovensku

Vítejte u dalšího dílu fNews, ve kterém jako obvykle probereme nejzajímavější novinky z elektromobility za uplynulý týden. Podíváme se na novou Škodu Enyaq Coupé a verzi RS pro Enyaq, indické elektroskútry mířící do Evropy nebo vodíkové plány Orlenu.

Nejrychlejší Škoda Enyaq, indické elektroskútry v Evropě a vodíkové plány Orlenu – fNews #160

Mimořádně začneme v Česku, protože se tu představila druhá karosářská varianta Škody Enyaq. Spolu s karoserií SUV-coupé se ukázala i nejrychlejší verze s označením RS, která má 300 koní. A vzhledem k oblíbenosti Enyaqu na domácím trhu to považujeme za opravdu významnou novinku. Jak se vám Enyaq Coupé líbí? Škodovka už zveřejnila i jeho cenu ve verzi RS, která začíná mírně nad hranicí 1,5 milionu korun.

V Evropě stále zůstáváme, ovšem bude to tak trochu s indickým nádechem. Na trh se tu totiž chystá indická značka Ola Electric s levným a výkonným elektroskútrem Ola S1 Pro. Po čínské elektromobilní invazi do Evropy tedy možná přijde i indická. A jelikož Evropu už delší dobu dobývají i korejské automobilky, lze mluvit obecně o asijské invazi do Evropy.

Nakonec se místo nabíjecích stanic podíváme na novinky ze světa vodíku. Společnost Orlen totiž chce v Polsku, Česku a na Slovensku vybudovat přes 100 plnicích stanic na vodík. Myslíte, že to pomůže rozvoji vodíkového pohonu? Co si o budoucnosti vodíku v osobních autech myslíte? Napište nám svůj názor do komentáře.


Diskuze ke článku
Stanislav Vondraš
Stanislav Vondraš
Polski Koncern Naftowy Orlen S.A. a vodíkové plničky za 5 miliard. Asi mají dost peněz na vyhazování. Od poláků bych si do auta vodík nikdy nenatočil. Palivový článek je citlivá věc a jeho životnost omezena čistotou vodíku.
Škodovka se stále usilovně snaží, tak jako Audi, o vzhled spalovacího vozu, který se při svém provozu neobešel bez zařízení na ohřívání okolního vzduchu 70% spotřebované energie.
Patrik Niedoba
Patrik Niedoba
Dobrý den, prosím o bližší informaci o Scooteru Ola S1 pro, nikde v zahraničí jsem nic nenašel, děkuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze