Návštěvníci festivalu Praha Září si mohou vyzkoušet Volkswagen ID.3

Návštěvníci festivalu Praha Září si mohou vyzkoušet Volkswagen ID.3
Fotografie: volkswagen-newsroom.com
  • Volkswagen podporuje festival Praha Září jako oficiální partner
  • Kromě bohatého kulturního programu si návštěvníci mohou vyzkoušet i nový elektromobil ID.3
  • Festival probíhá ve dnech 8. až 28. září 2020 na výstavišti v Holešovicích

Stejně jako všichni milovníci umění mám velkou radost, že se organizátorům podařilo připravit atraktivní náhradu za zrušený program mnoha významných pražských festivalů v podobě společného festivalu Praha Září. Pro značku Volkswagen je ctí, že je jako oficiální partner součástí tohoto prestižního projektu,“ říká Jiří Štoček, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika.

Pro návštěvníky Výstaviště v pražských Holešovicích jsme společně s našimi partnery a ambasadory připravili bohatý doprovodný program. Po celou dobu tří týdnů bude na místě také náš tým s elektromobily ID.3. Zájemci budou moci usednout za volant a absolvovat zkušební jízdu, aby se mohli na vlastní kůži přesvědčit o výhodách, které poskytuje progresivní elektromobilita značky Volkswagen,“ dodává Štoček.

Na Festivalu bude zajímavý program a spousta osobností

Volkswagen je oficiálním partnerem festivalu Praha Září, který spojuje nejvýznamnější hudební, taneční, filmové a divadelní festivaly v Praze. Návštěvníci areálu Výstaviště v pražských Holešovicích se mohou těšit nejen na festivalové koncerty a vystoupení, ale také na bohatý doprovodný program, který pro ně připravila značka Volkswagen společně se svými partnery a ambasadory. Známá ilustrátorka Eliška Podzimková se podělí o svůj životní příběh a odhalí zákulisí tvorby animovaného filmu, herečka Patricie Pagáčová představí svůj nový charitativní kalendář a uspořádá autogramiádu.

Do své expozice Volkswagen přizval i značku RunCzech, u níž si na své přijdou fanoušci běhání, a také agenturu SportInvest, kde si bude možné za účasti profi fotbalistů zasoutěžit ve střele na bránu nebo ve stolním fotbálku. Svůj prostor dostane také nadační fond Mathilda, který na Výstaviště dorazí s celou smečkou vodících psů a podělí se s diváky o zajímavé vyprávění týkající se tréninku vodících psů.

Na Praha Září si můžete vyzkoušet řídit Volkswagen ID.3

Automobilovou hvězdou festivalu se bezesporu stane nový Volkswagen ID.3, který bude k dispozici i k testovacím jízdám pro nejširší veřejnost. Zájemci o testovací jízdu si mohou elektromobil ID.3 rezervovat na konkrétní termín na volkswagen.cz/jizda.

Volkswagen ID.3 je prvním modelem značky s výhradně elektrickým pohonem a zároveň prvním vozem na nové platformě pro elektromobily s označením MEB. Automobilka jej označuje jako jeden ze tří přelomových modelů své historie, po boku legendárního „Brouka“ a Golfu. Vůz jsme již měli možnost vyzkoušet kolegové s ním najeli stovky kilometrů po Česku. Ve videu níže se můžete podívat na první dojmy z tohoto vozu.

Volkswagen ID.3 po stovkách KM. Jaký je? – první dojmy

Praha Září spojuje do jedné akce přední pražské festivaly, které byly letos zrušeny v rámci opatření proti šíření onemocnění COVID-19. Pod společnou hlavičkou se tak uskuteční programy festivalů LetNíLetNá Praha, Pražské jaro, United Islands of Prague, Metronome.cz, Pražský mezinárodní filmový festival, Signal a designblok. Festival proběhne ve dnech 8. až 28. září 2020 na Výstavišti Praha v pražských Holešovicích. Více informací naleznete na www.prahazari.cz.

Technické parametry Volkswagen ID.3 Tour 77 kWh

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 261 × 1 809 × 1 552 mm, 1 719 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon150 kW, 204 koní, točivý moment: 310 Nm
Baterie82 kWh (77 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 125 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 16,1 kWh / 100 km, dojezd: 542 km
Cena od1 498 900 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze