Modernizovaný Volkswagen ID.3, Tesla Investor Day a stažení hybridní Octavie

fNews #215
Modernizovaný Volkswagen ID.3, Tesla Investor Day a stažení hybridní Octavie
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Volkswagen ID.3 prošel modernizací a dostal nové technologie
  • Tesla představila na Investor Day spoustu novinek
  • Plug-in hybridy Škoda Octavia iV a RS iV byly staženy z trhu

Vítejte na fDrive.cz u 215. dílu fNews, tedy dalšího vydání pořadu, ve kterém shrnujeme nejzajímavější novinky z elektromobility. Tentokrát se podíváme na modernizovaný Volkswagen ID.3, novinky z Tesla Investor Day a stažení plug-in hybridní Octavie z nabídky.

fNews #215 – Modernizovaný Volkswagen ID.3, Tesla Investor Day a stažení hybridní Octavie

Podcast v audio formě

Začneme u Volkswagenu ID. 3, který dostal drobný facelift. Designové změny zvenku i uvnitř jsou spíše kosmetické, ale zejména interiér byl vylepšen na základě zpětné vazby od zákazníků. Nová jsou přední i zadní světla, z nichž ta přední dostala i LED Matrix technologii s 18 moduly na každé straně. Nové technologie nalezneme i v interiéru, kde je nový příplatkový head-up displej s rozšířenou realitou. Změnami prošel i infotainment a auto dostalo nabíjení Plug&Charge.

Z Německa se přesuneme do Texasu na Tesla Investor Day. Sice tam Tesla neukázala připravovanou levnou Teslu, jak jsme spolu s mnohými investory očekávali, ale dala k nahlédnutí předprodukční verzi Cybertrucku. Ukázala také plány na Gigafactory v Mexiku, kde se budou vyrábět elektromobily nové generace. Dále slíbila motory s permanentními magnety bez neodymu a zazněla i spousta dalších informací.

Zakončíme na domácím trhu, kde se z ceníku Škoda Auto potichu vytratily plug-in hybridní motorizace Octavie. Pokud tedy chcete plug-in hybrid značky Škoda, zbývá jediná možnost – větší a samozřejmě i dražší Superb. Plug-in hybridní Octavia, včetně 245koňové varianty RS iV, chybí i v cenících okolních zemí, včetně Německa, tedy jednoho z klíčových evropských trhů.

Aby vám neunikla žádná novinka, můžete sledovat fDrive.cz na sociálních sítích Facebook, Twitter a Instagram, případně odebírat náš kanál novinek v aplikaci Telegram.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze