Modernizovaný Hyundai Ioniq 5, nový Smart #1 a elektrický Renault Mégane v Česku

fNews #161
Modernizovaný Hyundai Ioniq 5, nový Smart #1 a elektrický Renault Mégane v Česku
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Hyundai Ioniq 5 dostal modernizaci, jejíž součástí je větší baterie nebo možnost virtuálních zpětných zrcátek
  • Smart #1, který se v září představil jako studie, je připraven
  • Renault Mégane E-Tech Electric dostal kompletní ceník a také jsme jej projeli

Vítejte u dalšího dílu fNews, ve kterém jako obvykle probereme nejzajímavější novinky z elektromobility za uplynulý týden. Podíváme se na modernizovaný Hyundai Ioniq 5, přicházející nový Smart 1 nebo elektrický Renault Mégane, který jsme mohli projet.

fNews #161 – Modernizovaný Hyundai Ioniq 5, nový Smart #1 a elektrický Renault Mégane v Česku

Podcast v audio formě

Hyundai Ioniq 5 není na trhu ještě ani rok, ale už přichází s první modernizací. Tou nejvýraznější bude větší baterie verze Power, o které se šuškalo již dříve. Bude mít stejnou kapacitu jako ta v Kie EV6, tedy 77,4 kWh. Na přání si mohou zákazníci objednat kamerová zpětná zrcátka a mezi další vylepšení patří například aktivní termo-management trakčního akumulátoru před nabíjením. Ten by měl vyřešit takzvaný cold-gate, se kterým se v nízkých teplotách Ioniq 5 potýká.

Z Koreje se přesuneme do Německa. Smart je automobilkou, která už v minulosti přešla kompletně na elektromobily. Její vozy známe hlavně jako malá dvoumístná auta do města, ale v souvislosti se změnou strategie nedávno představila studii pětimístného hatchbacku segmentu B. Nyní hlásí, že z něho vycházející produkční verze je otestovaná a připravená k výrobě. Předpokládá se, že by mělo, na rozdíl od dřívějších modelů značky Smart, jít o cenově dostupnější elektromobily.

Nakonec podíváme na český trh, ale zároveň zavítáme do Španělska. Tam jsme totiž měli možnost poprvé projet elektrický Renault Mégane, který se přidává k dostupnějším a zároveň relativně prostorným elektromobilům. Ten zároveň po základním ceníku, který byl zveřejněn už na podzim, dostal i podrobný český ceník, takže je již vše připraveno k uvedení na český trh. Jak se vám tento lidovější elektromobil líbí? Podělte se s námi v komentářích. Nás velmi příjemně překvapil, jak se můžete přesvědčit v prvních dojmech.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze