Zadní náprava Cybertrucku, nejekologičtější elektromobily a prodeje elektromobilů

fNews #212
Zadní náprava Cybertrucku, nejekologičtější elektromobily a prodeje elektromobilů
Fotografie: Dacia
  • Tesla Cybertruck zatáčí i zadní nápravou a pojištění Tesla bude dostupné i v Evropě
  • Nejvíce ekologickým automobilem roku 2022 je Dacia Spring
  • Nejprodávanějším elektromobilem v lednu byla Hyundai Kona, nejúspěšnější značkou byl Volkswagen díky modelu ID. Buzz

Vítejte u 212. dílu fNews, tedy pořadu, ve kterém opět shrneme nejzajímavější novinky z elektromobility. Tentokrát se podíváme na Teslu Cybertruck, nejvíce ekologická auta a registrace elektromobilů v Česku.

fNews #212 – Zadní náprava Cybertrucku, nejekologičtější elektromobily a prodeje elektromobilů

Podcast v audio formě

Začneme u dlouho slibované Tesly Cybertruck, která se už blíží do produkce. Objevila se totiž informace, že Cybertruck bude mít natáčecí i zadní kola, což u takto velkého auta výrazně pomůže obratnosti. Jelikož se ale v Evropě Cybertrucku nejspíše nedočkáme, máme jednu novinku i pro evropské majitele Tesel. Pojištění Tesla, které už dlouho funguje v Americe, se dočkáme i v Evropě.

Od Tesly se přesuneme k hodnocení Green NCAP, což je žebříček automobilů s nejnižším dopadem na životní prostředí. Za rok 2022 vyhrála maličká Dacia Spring před Teslou Model 3. Na třetím místě se pak umístily rovnou tři vozy. Konkrétně Nio ET7, Renault Mégane E-Tech Electric a Cupra Born.

Zakončíme u registrací elektromobilů a plug-in hybridů za leden v Česku. Zatímco v loňském roce byly celý rok v převaze elektromobily nad plug-in hybridy, letošní rok začal opačně. Nejvíce registrací elektromobilů si připsal Volkswagen hlavně díky svému nejúspěšnějšímu modelu ID. Buzz. Druhou značkou byl Hyundai, ale Kona Electric byla nejprodávanějším elektromobilem za leden.

Aby vám neunikla žádná novinka, můžete sledovat fDrive.cz na sociálních sítích Facebook, Twitter a Instagram, případně odebírat náš kanál novinek v aplikaci Telegram.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze