Jak nabít elektromobil u stanice ČEZ?

Jak nabít elektromobil u stanice ČEZ?
  • Pro nabíjení zde budete potřebovat čip ČEZ, nebo chytrý telefon s aplikací
  • Na nabíjecí stanici je k dispozici dvakrát standard Mennekes
  • Nabíjení na této stanici se hodí v případě, že jdete na nákupy, schůzku či do kina

Nabíjet elektromobil budete nejspíše doma a na cestách, kde se budete snažit využít především rychlonabíječek. Ne vždy však musí vaše cesta vést kolem rychlonabíjecí stanice. Existují i stanice, které nenabízejí rychlonabíjecí standard, ale v případě delšího oběda či nákupů se vám budou hodit. A takové jsou i nabíjecí stanice ČEZ.

Jak nabít elektromobil u stanice ČEZ?

„Pomalá“ nabíjecí stanice ČEZ nabízí dvě přípojky nabíjecího standardu Mennekes. Ten má parametry nabíjení 32 A / 400 V. Nabijete zde všechny elektromobily i plug-in hybridy, jen počítejte s několikahodinovou pauzou. Nejvíce se tyto nabíjecí stanice hodí, pokud elektromobil dáte nabíjet a vyrazíte třeba na nákupy, do kina či na pracovní schůzky.

A jak nabíjet? I zde budete potřebovat čip ČEZ. Jak si ho zařídit najdete v našem článku. Pokud chcete nabíjet, pak musíte čip přiložit pod displej nabíječky. Posléze pomocí tlačítka vedle displeje vyberete, který ze dvou konektorů na nabíječce chcete pro nabíjení použít. Otevřete víko a připojíte kabel. Nevýhodou je, že si jej musíte vozit s sebou – u nabíjecí stanice žádné kabely nejsou. Nemáte-li čip, druhou možností je aplikace pro chytré telefony Polyfazer Direct.

Na displeji na nabíjecí stanici můžete sledovat, jakým proudem a jak dlouho se auto nabíjí. Nezapomeňte se po aktivování nabíjení odhlásit, aby vám nějaký vtipálek nabíjení neukončil. Ukončení nabíjení probíhá prakticky stejně, jen v opačném gardu: přiložíte čip, pomocí tlačítka ukončíte nabíjení a vypojíte kabel jak ze stanice, tak z automobilu. Zbývá už jen kabel naložit do kufru a můžete vyrazit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze