Formule E přesouvá své logistické a vývojové sídlo do španělské Valencie

Formule E přesouvá své logistické a vývojové sídlo do španělské Valencie
Fotografie: Formule E
  • Logistická a vývojová centrála Formule E se stěhuje na okruh Ricardo Tormo
  • Dosavadním domovem byl Donington Park ve Velké Británii
  • Vedení série si od tohoto kroku slibuje zefektivnění procesů

Další krok v neochvějném dobývání udržitelnosti a péče o životní prostředí. Alespoň tak je navenek prezentována změna sídla logistického centra do španělské Valencie, konkrétně na okruh Ricardo Tormo. V prohlášení zveřejněném na svých oficiálních webových stránkách vedení Formule E dále uvedlo, že tento krok je spojen i s ambiciózním rozšířením okruhu, které jej přemění na špičkové vývojové centrum pro plně elektrické Mistrovství světa Formule E.

Trvalá základna na okruhu ve Valencii má ale své opodstatnění i z několika dalších pohledů. Poslední roky jej série využívá k předsezonnímu testování a přesun s vytvořením stálých kancelářských prostor pouto jen zesílí. Vytvořeny mají být specializované prostory pro centralizaci a zefektivnění procesů kolem logistiky, ale především vývoj nových technologií. Zejména poslednímu aspektu je přikládán s ohledem na probíhající vývoj vozu Gen4 velký důraz a lze to vnímat jako dobrý základ pro úspěšné splnění náročného úkolu.

„Tento přesun na okruh Ricardo Tormo je důležitým krokem pro šampionát z pohledu co možná nejudržitelnějších tras pro nákladní dopravu. Zároveň jej využije jako základnu pro vývoj budoucích generací našich závodních vozů. Stále centrum ve Valencii bude pro mě i další lidi ve Formuli E znamenat domov a zároveň nás udrží na špici vývoje elektromobilů. Také budeme náš jedinečný sport schopni představit hostům a budoucím partnerům,“ uvedl v prohlášení spoluzakladatel série Formule E Alberto Longo.

Zástupci Formule E a okruhu Ricardo Tormo
Zástupci Formule E a okruhu Ricardo Tormo při oznámení změny logistického a vývojového centra.

Spojení Formule E s okruhem ve Valencii funguje již od roku 2018, kdy se zde konaly první testy. Následně v době covidové se tu odjely i dva závody. Tehdy se jednalo o první závody konané ve Španělsku, ale také na závodním okruhu vůbec. Dosavadní logistické centrum bylo umístěno v Donington Parku ve Velké Británii.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze