První škrty v kalendáři Formule E. Nové vedení Hajdarábádu odstoupilo od dohody

První škrty v kalendáři Formule E. Nové vedení Hajdarábádu odstoupilo od dohody
Fotografie: Formule E
  • ePrix v indickém Hajdarábádu se po loňské premiéře letos neuskuteční
  • Stopku závodu vystavilo nové vedení státu Telangana
  • Vzhledem k termínu konání vedení série nebude hledat náhradní řešení

Od loňského podzimu se o závodě v indickém Hajdarábádu namluvilo skutečně mnoho. Nejprve se objevily problémy s financováním akce, které zapříčinil odchod promotéra. Ten se údajně nechtěl podílet na dobudování okruhu a od dalšího pokračování dal ruce pryč. Pomocnou ruku natáhlo posléze vedení státu Telangana v čele s ministrem KT Ramem Rae. Kalendář na sezonu 2024 byl schválen Světovou radou motorsportu koncem října minulého roku. Hajdarábádu byl přiklepnut termín 10. února.

Jenomže začátkem prosince nastoupila nová garnitura státu a kolečko se rozjelo nanovo. Po vedení série si vyžádala nové dokumenty, načež minulý týden podle autosport.com vyšla najevo zpráva, že vláda odstupuje od původní smlouvy. „Nezbylo nic jiného, než formálně oznámit, že městská správa pod kontrolou vlády Telangana odstupuje od hostitelské dohody. Jsme extrémně zklamaní, protože v Indii je velká fanouškovská základna motorsportu. Pro město Hajdarábád a potažmo i celou zemi je pořádání oficiálního závodu Mistrovství světa důležitou a prestižní událostí. Prezident indického autoklubu Akbar Ebrahim a jeho tým nám byli velmi nápomocní při snaze přivézt Formuli E zpět do Hajdarábádu. I oni jsou velmi zklamaní z rozhodnutí vlády Telangana, které znamená, že se akce neuskuteční,“ vyjádřil se spoluzakladatel Formule E Alberto Longo.

Na úspěšnou premiéru z minulého roku tak série přinejmenším letos nenaváže. Závod se konal na nově vybudovaném městském okruhu poblíž jezera Hussain Sagar v samotném centru města. Vzhledem k napjatému termínu zůstane Hajdarábád ePrix bez náhrady, čímž mezi závody vznikne takřka dvouměsíční pauza. Nově tak kalendář bude čítat pouze 16 událostí.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze