Formule E chce další závod v USA. Mluví se o LA a okruhu skrz stadion Dodgers

Formule E chce další závod v USA. Mluví se o LA a okruhu skrz stadion Dodgers
Fotografie: Formule E
  • Vedení série Formule E by rádo do kalendáře 2024 přidalo druhý závod v USA
  • Pořadatelství má zajištěné zatím jen Portland, o dalších amerických městech se příliš nemluví
  • Pokročilá jednání ale probíhají s Los Angeles, přičemž jeden z návrhů trati zahrnuje stadion místních Dodgers

Kalendář série elektrických formulových závodů by se pro rok 2024 mohl rozrůst o další podnik v Severní Americe. V rozhovoru pro motorsport.com to řekl aktuální šéf Formule E Jeff Dodds. Mimo jiné jsou jednání s některým z amerických měst důvodem, proč dosud nebyla vyplněna zbývající prázdná místa v nedávno zveřejněném provizorním kalendáři.

„Aktuálně máme tři místa v kalendáři a plno rozběhnutých jednání s různými městy. Nevylučuji, že vedle Portlandu je ještě jedno z nich v Severní Americe. Čína je obrovsky důležitá, je to největší trh s elektromobily. Rovněž je to jedna z potenciálních možností. Ale stejně tak Severní Amerika je pro seriál i týmy obrovským trhem. Španělsko má v motoristickém sportu silné postavení, a to jak z pohledu F1, tak i MotoGP. Probíhá mnoho rozhovorů a všechny jsou ve velmi pokročilé fázi,“ sdělil Dodds.

V horizontu nejbližších sezón je v plánu uspořádat závody v Los Angeles v okolí baseballového stánku místních Dodgers. Ve zmíněném rozhovoru to Dodds rovněž potvrdil a dodal, že jednou z variant, kudy by mohla vést trať, je i skrze stadion. Nejbližším diskutovaným termínem konání je však až ročník 2025. Nicméně i v tomto ohledu je Formule E značně nepředvídatelná.

Již dříve byla za favorita hostitelského města závodů Formule E v příští sezóně označena Malaga. To platí i nadále, jen se podle všeho čeká, jak dopadnou i jednání ohledně závodů v Kapském Městě a Hajdarabádu. Jejich zařazení do kalendáře nyní visí na dohodě mezi promotéry a vedením města. Podle spoluzakladatele série Alberta Longa se však řeší i nějaké finanční dohody.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze