Ford Focus Electric dostane 33,5kWh baterii

1
Ford Focus Electric dostane 33,5kWh baterii
  • Dojezd má činit 115 mil, tedy okolo 185 kilometrů
  • Podporován bude rychlonabíjecí standard Combo

Brzy se dočkáme nové verze BMW i3, činit se má i Nissan s modelem Leaf a Volkswagen svůj elektrický Golf s dojezdem až 300 kilometrů už ukázal. Stejné mety by měl dosáhnout i Opel Ampera-e. Modernizaci svého elektrického modelu Focus tak plánuje též Ford. Ten by měl dorazit příští rok a nabídnout samozřejmě především delší dojezd.

Modernizovaný Ford Focus Electric má mít v útrobách 33,5kWh baterii. Dojezd má být 115 mil, tedy zhruba 185 kilometrů. To rozhodně není mnoho a například konkurenční Nissan Leaf s menší, 30kWh baterií ujede stejnou vzdálenost, v případě snahy lze atakovat i 200 kilometrů. Nejspíše se zde projevuje, že Nissan Leaf je oproti Focusu postavený primárně jako elektromobil a nejde o předělávku spalovacího modelu na elektromobil. To známe i z modelu Mercedes Benz B 250 Electric Drive.

Nabíjení má probíhat skrz rychlonabíjecí standard Combo. Ford však patří mezi automobilky, které budou společně pracovat na 350kW nabíječce. Je tak pravděpodobné, že na tyto nabíjecí stanice bude Ford Focus Electric připraven.

Zdroj: cleantechnica.com

Diskuze ke článku
Peppa
33kWh aku nebude potřebovat 350kW (800V) nabíječku ani náhodou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze