Nissan Leaf dostane nový design i vyšší kapacitu baterií. Kdy dorazí?

Nissan Leaf dostane nový design i vyšší kapacitu baterií. Kdy dorazí?
  • Změny potvrdil viceprezident pro plánovaní produktů v Severní Americe
  • Nový Leaf bude odpovědí na konkurenční modely Bolt EV a Ioniq Electric

Ačkoliv se prodejně Nissanu Leaf velmi daří, tak jeho design mnoho lidí neoslovil, i když to stejné se dá říci i modelu Test BMW i3 – Elektrická městská zábava, který buď milujete nebo nesnášíte. Japonský elektromobil se však brzy dočká svého nástupce. Ten má mít zcela přepracovaný design a změny proběhnou i v útrobách. Dostane vůz natolik dlouhý dojezd, aby jej bylo možné po této stránce srovnávat s Teslami?

Michael Bunce, viceprezident pro plánování produktů Nissanu v Severní Americe, potvrdil, že nová verze Leafu bude kompletně přepracovaná, a to jak po designové stránce, tak i v útrobách.

O nové generaci Nissanu Leaf, který by měl dostat vyšší dojezd, se již mluví nějaký ten pátek. Prozatím se těžko odhaduje, co znamená, že se Leafu dočkáme brzy. K první ukázce by mohlo dojít už na CESu 2017.

„Nové baterie se již vyrábějí v závodě v Sunderlandu, avšak zdržení mohou způsobit práce na aerodynamice. Například by mohlo jít o zcela plochý podvozek, nová kola a podobně. Nissan se bude chtít vyrovnat konkurentům, jako je Chevrolet Bolt EV či Hyundai Ioniq Electric. Minimálně první jmenovaný je s dojezdem už někde jinde,“napsal redaktor PushEVs Pedro Lima.

Web CleanTechnica uvádí, že by nové baterie měly zamířit i do modelu e-NV200.

Zdroj: cleantechnica.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze