Nissan má nové pilotní projekty i rekord. Herečka Margot Robbie vám vše předvede

Nissan má nové pilotní projekty i rekord. Herečka Margot Robbie vám vše předvede
  • Na třetím ročníku akce Nissan Futures byly zahájeny tři nové pilotní projekty trvalé udržitelnosti
  • Stalo se tak za účasti hollywoodské herečky Margot Robbie známé z filmů Vlk z Wallstreet nebo Sebevražedný oddíl
  • Pilotní fáze všech projektů bude spuštěna v roce 2018

Nový zajímavý rekord má na svědomí Nissan. Elektrická dodávka z jeho dílny, tedy model e-NV200, obdržela 40kWh baterie, a to po vzoru nového Nissanu Leaf. Nissan vzal e-NV200 a zapřáhl za něj rovnou celý dům. Však se na vše můžete podívat ve videu, kterým vás provede půvabná australská herečka Margot Robbie.

Margot popisuje: „Svět je čím dál více elektrifikován, přesto je smutnou skutečností, že řada lidí po celém světě stále nemá přístup ke spolehlivému zdroji napájení. Projekty, jako je ten dnes zveřejněný společnosti Nissan, mohou změnit životy lidí k lepšímu a pomoci vybudovat spravedlivou, bezpečnou a trvale udržitelnou budoucnost pro všechny.“

Tři projekty trvalé udržitelnosti společnosti Nissan se budou soustředit na komunity, které jsou považovány za nejohroženější a nejpotřebnější. Cílem všech projektů je využít energii z elektrických baterií nejen v elektromobilech:

  • Nové systémy mikrosítí v subsaharské Africe zajistí místním komunitám trvale udržitelný zdroj napájení. Zdejší obyvatelé tak získají lepší přístup k základním potřebám, jako jsou lékařská péče a vzdělávání.
  • Spolupráce s místními samosprávami v Evropě na vytvoření ekosystému elektromobilů Nissan zahrnují vybavení obytných budov solárními elektrárnami, jednotkami Nissan xStorage, technologiemi pro připojení vozidel k síti a několik nových vozů Nissan Leaf určených ke sdílení.
  • Po navázání partnerství s organizacemi v oblastech, které mohou být stiženy přírodní katastrofou, jsou hledány způsoby, jak mohou lidé a technologie ze společnosti Nissan přiložit ruku k dílu. Například dodávka Nissan e-NV200 byla vybavena napájecími sadami, které budou použity jako mobilní, trvale udržitelné zdroje energie, které zajistí přívod napájení při velkých výpadcích, narušení dodávek energie nebo poruchách v síti.

Pilotní fáze všech zmíněných projektů bude spuštěna v roce 2018 a během celého roku bude pečlivě sledována a vyhodnocována. Jestliže budou pilotní projekty úspěšné, společnost Nissan se postará o jejich další rozšíření.

Díky větší kapacitě baterii by Nissan e-NV200 mohl urazit až 280 kilometrů. To je však papírová hodnota. Reálně budeme rádi, pokud budeme moci počítat s 200 kilometry.

Zdroj: newsroom.nissan-europe.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze