Nissan slaví. V Evropě prodal již 75 tisíc elektromobilů

Nissan slaví. V Evropě prodal již 75 tisíc elektromobilů
  • Nejvíce se o to zasloužil Nissan Leaf
  • Prodeje Leafu stouply o 10 procent, modelu e-NV200 o procent 34

Prodeje elektromobilů v Evropě rok od roku rostou, což pociťuje i Nissan jako jeden z průkopníků elektromobility se svým modelem Leaf. V první polovině fiskálního roku 2016 jeho prodej oproti loňskému roku rostl, a to o celých 10 procent. Nejnovější statistiky dokonce ukazují, že Nissan prodal v Evropě více jak 75 tisíc různých elektromobilů.

Celosvětově se japonské automobilce povedlo prodat již 250 tisíc automobilů na elektrický pohon. K tomuto úspěchu přispívá i model e-NV200, kterého se za fiskální rok 2016 prodalo o 34 procent více. Pomohlo tomu jistě i prodloužení záruky na všechny elektromobily na pět let.

Ředitel divize elektromobilů společnosti Nissan Europe Gareth Dunsmore k tomu uvedl: „Evropský trh s elektromobily roste nevídanou rychlostí. Četné výhody elektrické mobility začínají využívat motoristé po celém kontinentu. V rámci projektu inteligentní mobility Nissan se snažíme nabídnout zákazníkům po celém světě bezpečnější a udržitelnější budoucnost. Zajistí ji naše řada elektromobilů, do které patří i modely Nissan Leaf a e-NV200. Posilováním prodeje podněcujeme čím dál více řidičů k přechodu na elektromobily a především k tomu, aby si zvolili budoucnost bez emisí.“

Pojďme jen připomenout, že Nissan prodává Leaf hned ve dvou variantách: s 24kWh baterií a větší 30 kWh baterií. Kolik slabší model urazí v reálném provozu, si můžete přečíst v našem testu. Silnější varianta pak reálně zvládne okolo 160 kilometrů. Leaf je také jeden z nejdostupnějších elektromobilů a na našem trhu vůbec ten nejdostupnější. Jeho cena startuje na 730 tisících Kč.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze