Nissanu Leaf se prodalo více než 450 000 kusů. Je nejvíce prodávaným elektromobilem

2
Nissanu Leaf se prodalo více než 450 000 kusů. Je nejvíce prodávaným elektromobilem
  • Nissan Leaf se po devíti letech stává nejprodávanějším elektromobilem vůbec
  • Oficiální číslo se zastavilo na více než 450 000 kusech
  • Za nedlouho mu titul přebere Tesla Model 3

Jedním z prvních mainstreamových elektroaut, které jsme mohli u nás na silnicích vídat, je Nissan Leaf. Ten se svou první generací přišel už v roce 2010 a stále se s ním například v Praze setkáte denně. Původní Leaf má již na dnešní dobu dosti zastaralé specifikace, nicméně jsme se od té doby dočkali i druhé generace a není pochyb o tom, že se jedná o velice úspěšný elektromobil, to nyní potvrzují i oficiální čísla.

Nissan Leaf (2018)

Nissan nazval svůj Leaf: „Nejpopulárnějším elektromobilem na planetě se 450 000 prodeji“. To je krásné číslo, ale také jde o prodeje za celých 9 let. Japonská automobilka tak kdysi využila relativně prázdný trh a udělala dobře. Aktuálně se druhá generace Leafu prodává ve dvou verzích: s menší a větší baterií + vyšším výkonem v případě dražší verze Leaf e+.

Jedničkou na světě s největší pravděpodobností nezůstane dlouho, protože jej rychle dohání Tesla s Modelem 3, jak uvádí insideevs.com. U tohoto vozu se číslo prodejů na konci loňského roku zastavilo na necelých 450 000 kusech, přitom Tesla s produkcí začala značně později než Nissan, a to v roce 2017. Zavzpomínat na první generaci Leafu můžete i prostřednictvím našeho videa níže.

Nissan Leaf (test)

Diskuze ke článku
jakub
Nechapu to. jak se muze tak zpackane auto tolik prodavat? teplotni management a nasledna degradace baterie je u nissanu je totalni strasak proc si to auto nekoupit

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze