Největší „faktor zíravosti“ má Nissan Leaf se zahrádkou. Tou živou

1
Největší „faktor zíravosti“ má Nissan Leaf se zahrádkou. Tou živou
  • Týden jsme jezdili s Nissanem Leaf s živou zahrádkou na střeše
  • Takzvaný „faktor zíravosti“ je vyšší než u modelů Tesly či BMW i8
  • Přinášíme fotogalerii této neobvyklé úpravy vozu

Současná generace Nissanu Leaf se postupně přesouvá do ústraní, aby vytvořila místo zbrusu novému modelu, který byl představen před několika málo týdny. To však neplatí o jednom konkrétním kusu, který se český Nissan rozhodl upravit skutečně originálně.

Že má elektromobil nulové lokální emise vám nestačí? Tento Nissan Leaf dokonce vyrábí kyslík a stará se o čištění vzduchu. To vše díky unikátní zahrádce na střeše. Tedy ne té, kterou znáte z ostatních aut a která slouží k přepravě rozměrných nákladů, ale té živé. Neobvyklá nástavba umožnila rozesetí zeminy a vysázení různých druhů odolných rostlin, které nerozhází ani rychlá jízda po dálnici. Rostliny prorůstají pletivem, které je fixuje a zajišťuje tak, že neodlétnou ani při rychlé jízdě po dálnici. Celá zahrádka má hmotnost 30 kilogramů včetně zeminy. Výměnou za občasné zalití se vám tento Nissan Leaf odmění unikátností a faktorem zíravosti, kterému nemohou konkurovat ani ty nejrychlejší supersporty nebo Tesla.

Nissan Leaf se živou zahrádkou budí pozornost doslova na každém kroku

Počet lidí, kteří si auto pobaveně prohlíží, obdivují a často i fotí, se za týden, kdy jsme s automobilem jezdili, ani nedá spočítat. A co vy, jak se vám tato originální úprava líbí?