Zoo ve Dvoře Králové vám zprostředkuje safari v elektromobilu

Zoo ve Dvoře Králové vám zprostředkuje safari v elektromobilu
  • Zoo ve Dvoře Králové bude využívat Nissan Leaf
  • Projekt E-safari je společná aktivita zoo a Nissanu ČR
  • Vůz si mohou půjčit i návštěvníci a vyrazit s ním na safari

Častá letní cílová destinace mnoha rodin s dětmi je zoo. A minimálně ta ve Dvoře Králové pro vás bude mít mimo zvířat i další zajímavou atrakci, především pokud máte rádi netradiční věci. Právě tato zoo ve spolupráci s automobilkou Nissan stojí za projektem E-safari.

Jednoduše řečeno jde o to, že místo spalovacích aut bude pro své návštěvníky zoo využívat elektromobil Nissan Leaf. Ti si ho tak mohou půjčit a vydat se s ním na safari.

Nissan Leaf v ZOO ve Dvoře Králové

ZOO Dvůr Králové vyvíjí aktivity v mnoha ochranářských projektech zejména v Africe, tentokrát se však zaměřila na kampaň orientovanou na využití elektromobilů v ČR. „Do projektu E-safari jsme se společně s automobilkou Nissan pustili zejména proto, abychom návštěvníkům umožnili zkusit si na vlastní kůži jízdu elektromobilem, jejichž provoz je k přírodě mnohem šetrnější než jízda klasickými auty. Zvýhodněnou cenou za projížďku po safari pro ty, kteří přijedou vlastním elektromobilem, považujeme za další způsob, jak veřejnost upozornit na to, že existují environmentálně přijatelnější způsoby osobní dopravy,“ řekl k projektu ředitel dvorské zoo Přemysl Rabas.

Pro návštěvníky zoo, ale i pro ubytované hosty v Safari Park Resortu bude od 18. července každý den během hlavní sezony k zapůjčení elektromobil Nissan Leaf, kterým bude možné absolvovat místní safari od 9 hodin do 18 hodin. Doba projížďky je stanovena na 50 minut. Zapůjčení vozu je pro veřejnost zdarma, hradí se pouze jízdenka. Na ty, co dorazí svým vlastním elektromobilem, čeká u vjezdu do safari padesátiprocentní sleva.

„Jsme moc rádi, že jsme mohli společně se zoo a naším autorizovaným dealerem AUTO IN projekt E-safari spustit. Nissan Leaf je nejprodávanější elektromobil na světě, prodalo se již více než 270 tisíc vozů a nyní dostanou návštěvníci safari možnost si ho zdarma vyzkoušet. Jde o ideální způsob, jak podpořit elektromobilitu. Věříme, že výhody elektromobilu, mezi které patří například bezemisní provoz a mimořádná tichost, ocení nejen návštěvníci, ale také zvířata v safari,“ komentoval projekt Vlastimil Čepička, Country Director Nissan Sales CEE.

Do budoucna chce zoo nechat na parkovišti vybudovat rychlonabíjecí stanici ve spolupráci se společností ČEZ. „Máme zájem vybudovat v areálu ZOO Dvůr Králové zázemí pro rozvoj elektromobility. Mohlo by se jednat jak o interní dobíjecí stanice pro potřeby vozového parku zoo, tak i o veřejné dobíjení pro návštěvníky safari,“ nechala se slyšet manažerka řízení produktů ČEZ ESCO Lucie Bedrníčková.

Papírový dojezd Nissanu Leaf má hodnotu 250 kilometrů, reálně jde však spíše o necelých 200 kilometrů.

Technické parametry Nissan Leaf (2016)

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 445 × 1 770 × 1 550 mm, 1 516 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon80 kW, 109 koní, točivý moment: 54 Nm
Baterie30 kWh
Nabíjeníkonektory: CHAdeMO, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 15 kWh / 100 km, dojezd: 249 km
Cena od859 600 Kč

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze