Ford představil elektrifikované modely, které mu mají pomoci s ambiciózním plánem

Ford představil elektrifikované modely, které mu mají pomoci s ambiciózním plánem
  • Mezi nimi nechyběla Kuga, ani nová Puma
  • Ford chce již v roce 2022 prodávat méně konvenčních vozů než elektrifikovaných
  • Brzy se představí také zajímavé SUV vycházející z Mustangu

Autosalon ve Frankfurtu hostí celou řadu významných automobilek a platí to také pro Ford, který do Německa přivezl hned několik velice zajímavých modelů s alternativními pohony. Ty by mu měly pomoci splnit plán, jehož cílem je začít v roce 2022 prodávat více nekonvenčních vozů než těch konvenčních.

Ford ve Frankfurtu představil celou plejádu elektrických modelů, mezi kterými nechybí hybridní verze Pumy, Exploreru, Tourneo Custom a nová Kuga, která bude prodávána dokonce ve verzích mild-hybrid, full-hybrid i plug-in hybrid.

Plánem Fordu je nabízet každý z vozů ve svém portfoliu také v elektrifikovaném provedení. Do roku 2024 by chtěl americký výrobce přivést na trh 18 elektrifikovaných modelů, z toho 8 by mělo přijít ještě letos.

Tento ambiciózní nástup je součástí strategie, která počítá s tím, že již v roce 2022 budou elektrifikované modely Fordu prodávanější než vozy s konvenčními pohonnými jednotkami. Podle odhadů automobilky by měl po světě v té době jezdit přibližně milion vozů s určitou formou elektrifikovaného pohonu a modrým oválem na přídi.

Do Frankfurtu automobilka přivezla plug-in hybridní Kugu, která je jako první model značky nabízena i v mild-hybridní a full-hybridní variantě. Dále jsou zde k vidění Explorer a Tourneo Custom v plug-in hybridních verzích. Velice zajímavá je také nová Puma v mild-hybridním provedení, která představuje kompaktní crossover, jenž se ve Frankfurtu představuje vůbec poprvé i v provedení Titanium X. A rozhodně nesmíme zapomenout ani na hybridní Mondeo, které by se mohlo u zákazníků setkat s velkým ohlasem.

A připomeňme také přicházející SUV, o kterém se již hodně mluví. Důvodem zájmu je především informace, že bude čerpat inspiraci z legendárního Mustangu, a to nejen svým vzhledem, ale také co se sportovního charakteru týče. Ford se nechal slyšet, že by měl vůz nabídnout dojezd až 600 kilometrů na jedno nabití, které by mělo být opravdu bleskurychlé. Nechme se tedy překvapit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze