fNews #13: zpátky do Las Vegas na veletrh CES

fNews #13: zpátky do Las Vegas na veletrh CES
  • Začátkem roku se koná veletrh CES v Las Vegas, kde ani naše redakce nechyběla
  • Svezli jsme se novým Nissanem Leaf a podívali se na Fisker Karmu nebo Hyundai Nexo
  • Mercedes předvedl svůj nový infotainment, který se ukáže v Mercedesu třídy A

Jak jistě víte, tak minulý týden jsme navštívili veletrh CES v Las Vegas, a tak jsme se i v dalším díle fNews věnovali právě tomuto veletrhu.

Například jsme se svezli novým Nissan Leaf. Do nedávné doby jsme jej na vlastní oči viděli jen při české premiéře. V Las Vegas se na nás usmálo štěstí a kolega Martin P. se tak mohl svézt. Urazil celkem 60 kilometrů a zaujal ho například nový e-Pedal. Objektivům se nevyhnul ani Fisker EMotion. Tento elektromobil je dílem známého automobilového designéra Henrika Fiskera. Na jedno nabití urazí až 640 kilometrů a nabíjení má trvat 9 minut.

fNews #13: Zpátky do Las Vegas na veletrh CES

I automobilka Kia byla na CESu zastoupena. Konkrétně ukázala svůj koncept Niro EV. Ten má k dispozici 64kWh baterii. Urazit má na jedno nabití až 380 kilometrů. Designově se nám elektrické Niro líbí. Sériová verze se však jistě dočká několika změn. Podívali jsme se také na vodíkový Hyundai Nexo. To nahrazuje vodíkový ix35. Zrychlení se zlepšilo o 20procent a maximální rychlost dokonce o čtvrtinu.

Ani Mercedes-Benz si veletrh CES nenechal ujít. Mimo jiné do Las Vegas přivezl nové uživatelské rozhraní, kterému říká Mercedes-Benz User Experience. Ten bude poprvé k vidění už v polovině letošního roku, a to v Mercedesu třídy A. Novinkou je trojrozměrný displej, i když se úplně neví, jak bude fungovat. Mohlo by však jít o to, že určité prvky budou schopné „povyskočit“ blíže k řidiči, aby na sebe více upozornily.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze