Kladivo na Teslu? Fisker EMotion přímo z Las Vegas. Designem drtí konkurenci

Kladivo na Teslu? Fisker EMotion přímo z Las Vegas. Designem drtí konkurenci
  • Fisker EMotion bude mít 24palcová kola a nově vyvinuté pneumatiky od společnosti Pirelli
  • Cena v USA bude startovat na ceně 129 900 dolarů, tedy 2,7 milionů korun
  • Dojezd na jedno nabití má být dle papírových hodnot až 640 kilometrů
  • K dispozici je i infotainment pro zadní cestující s displejem o velikosti 27palců
  • První zákazníci by se mohli svého EMotionu dočkat v polovině letošního roku

Jeden z nejvíce obhlížených modelů na celém veletrhu CES byl bezesporu Fisker EMotion. Model známého amerického designéra, který stojí za modely jako je BMW Z8, Aston Martin DB9 nebo Aston Martin V8 Vantage, ukázal světu svůj nový skvost. Fisker EMotion vypadá opravdu úchvatně.

Fisker EMotion – CES 2018

Na první pohled si musíte všimnout velmi netradičního způsobu otevíraní dveří. V interiéru je místo pro pět lidí, především pak vaši pozornost upoutá všudypřítomný luxus. Vidět jsou karbonové části a také jeden veliký displej o velikosti 27 palců. Ten bude sloužit jako zábavní systém pro zadní cestující. Na palubní konzoli je displej, který se svojí velikostí mohl inspiroval i u Tesly. Hnědý interiér vypadá také vskutku hezky.

Víme, že Fisker EMotion má na jedno nabití urazit až 640 kilometrů a nabití má proběhnout za 9 minut. Maximální rychlost je vyšší než 250 km/h. Výkon se přenáší na všechna čtyři kola. Ta budou obuta do nově vyvinutých pneumatik od společnosti Pirelli. Konkrétně půjde o pneu o rozměrech 285/35R24 vpředu a 305/35R24 vzadu. No, pro milovníky menších kol Fisker EMotion nebude nejlepší volbou. Tyto pneumatiky mají mít velmi nízký valivý odpor. I díky tomu má mít Fisker EMotion zajímavý dojezd. Na délku má tato novinka více jak pět metrů a na výšku okolo 1,4 metru.

Po technologické stránce nebude chybět bezdrátové nabíjení, a to až pro čtyři telefony naráz. Nechybí ani odkládací box pro tablety či jiné věci. Čtyři sedadla jsou elektricky nastavitelná. Ovládat půjde EMotion i pomocí chytrého telefonu. Zda půjde s autem popojíždět, nebo jenom zjišťovat dojezd a tak podobně, není známo. Auto bude vybaveno spoustou senzorů, takže se dá očekávat i nějaký ten stupeň autonomního řízení.

Ačkoli se Fisker EMotion oficiálně ukázal na CESu, tak mnoho informací je stále nejasných. Víme, že cena v USA startuje na 129 900 dolarech, tedy 2,8 milionech korun. Změnil se také termín dostupnosti. Pokud vše dobře půjde, tak k prvním zákazníkům by se mohl Fisker EMotion dostat v polovině letošního roku. Rezervovat si ho můžete už nyní na oficiálních stránkách automobilky. Jen počítejte s kaucí dvou tisíc dolarů, tedy 42 tisíc korun.

Technické parametry Fisker EMotion

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 5 085 × ? × 1 465 mm, ? kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon
Baterie?
Nabíjení
Spotřeba?, dojezd: 640 km
Cena od2 700 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze