Henrik Fisker se na Twitteru pochlubil modelem EMotion v celé jeho kráse

aktualizováno o nové obrázky
1
Henrik Fisker se na Twitteru pochlubil modelem EMotion v celé jeho kráse
  • Na jedno nabití Fisker EMotion zvládne urazit až 643 kilometrů
  • Nabíjení nezabere více jak 9 minut
  • Nejednoho zaujmou motýlí dveře

Elektromobil, který se má stát pomyslným „zabijákem“ Tesly, se odhalil v celé své kráse, respektive odhalil ho samotný Henrik Fisker. Čím chce Fisker EMotion trumfnout svého hlavního soupeře, tedy Teslu Model S? Třeba úplným nabitím za 9 minut a dojezdem přes 400 mil, tedy 643 kilometrů. Pro srovnání: Tesla Model S 100D urazí na jedno nabití dle papírových hodnot 632 kilometrů.

Designové křivky jsou velmi podobné Tesle, ostatně žádné překvapení jsme v této oblasti ani nečekali – u elektromobilů je aerodynamika ještě důležitějším faktorem než u spalovacích modelů, a tak není mnoho jiných cest kudy se vydat, navíc jsme dříve viděli první teasery. Co si však s Teslou Model S dozajista nespletete, jsou motýly dveře. Chybět nemají nejmodernější prvky jako jízdní asistenti a tak podobně.

Cena startuje na 129 tisících dolarech, tedy na 3 milionech korun, a navazuje tak na sourozence EMotionu – model Karma. Jde sice o zcela jiné modely, avšak za oběma stojí Henrik Fisker.

Všechny tyto zprávy jsou skvělé pro elektromobilitu jako takovou, ale s jednou černou kaňkou. Zatímco Tesla už své modely prodává a Model 3 tu bude co nevidět, tak Fisker EMotion se světové premiéry dočká až 17. srpna. Více informací by však mělo být k dispozici 30. června, kdy se spustí prodeje pro americký trh.

Zdroje: autoexpress.co, twitter.com

Diskuze ke článku
Hnizdo
To nabíjení za 9 minut bych rád viděl v praxi :-). Nejspíše se budu muset připojit rovnou k rozvodně nebo ještě lépe přímo k reaktoru jaderné elektrárny. Počet nabíjecích cyklů bude navíc při těchto nabíjecích proudech nevalný.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze