Fisker EMotion sice nebude mít grafenové kondenzátory, ale uvidíme ho už za půl roku

2
Fisker EMotion sice nebude mít grafenové kondenzátory, ale uvidíme ho už za půl roku
  • K představení dojde na veletrhu CES v Las Vegas
  • Vůz si můžete již dnes objednat
  • Bude stát lehce pod 130 tisíc dolarů

Tohle auto nám opravdu nedá spát a konečně máme přesné datum, kdy se na něj budeme moct podívat živě. Majitel automobilky Henrik Fisker totiž potvrdil datum představení elektromobilu EMotion na veletrhu CES v Las Vegas v lednu. Firma už spustila objednávky na začátku června, k majitelům, kteří složili 2 tisíce dolarů, se však sedan nedostane před rokem 2019. A čím vším že bude EMotion pokrokový?

Především se mluví o dojezdu 643 kilometrů díky bateriím od LG, které podle Henrika Fiskera nabijete za pouhých 9 minut do plna, avšak možná myslel jen získání 100mílového dojezdu. Sice nám pořád není jasné, jak budou vypadat takové nabíječky, naštěstí to však není náš problém. Opomenout bychom neměli ani autonomní řízení, které bude možné za pomoci chytrého lidaru.

Když se zaměříme na finance, zákazníci musí počítat s cenou startující na 129 tisících dolarech (u nás by s daní mohla cena začínat na 2,4 milionech korun). O auto pro chudé tak jistě nepůjde. Kolem automobilky se ale často také tvoří otazníky, původně měl například vůz disponovat kondenzátory s grafenem. Zajímavá implementace úschovy energie však pohořela na spolupráci se spolupracující firmou.

Zdroj: thestreet.com

Diskuze ke článku
Ptrk Hrnk
Ptrk Hrnk
"... které do plna nabijete za pouhých 9 minut." – ne ???? – “The Fisker EMotion has been proportioned to accommodate an advanced high-energy density, patent-pending battery pack and cooling system. It can be charged through the vehicle’s proprietary UltraCharger™ technology, charging over 100 miles in nine minutes.”
https://electrek.co/2017/06/15/fisker-emotion-unbelievable-claims/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze