Fisker oficiálně představil sedan s dojezdem 640 kilometrů

3
Fisker oficiálně představil sedan s dojezdem 640 kilometrů
  • Maximální rychlost činí 260 km/h
  • Hotový vůz uvidíme až příští rok
  • Vůz nese název EMotion

Henrik Fisker, takový dánský rival Elona Muska, oficiálně představil design a specifikace nového, čistě elektrického sedanu. Zajímavý název EMotion sice připomíná koncern VW, zároveň ale evokuje jak elektrický pohon, tak emoce. Na třídu „luxusní limuzíny“ je vůz velmi odvážný, kapota je extrémně nízko a vypouklé přední sklo přechází v panoramatickou střechu. Když budete po ostrých linkách pokračovat dozadu, najdete integrované křídlo a agresivní difuzor. Výborná aerodynamika má jistě nemalé zásluhy na maximální rychlosti 260 km/h.

Fisker EMotion by měl čerpat z výhod nově vyvinutého elektrického pohonu, který by měl mimochodem slibovat dojezd až 400 mil čili 640 kilometrů. Uvnitř by mělo být o mnoho více místa, než v nejbližších konkurentech, a všichni víme, že se mluví o Tesle. Karoserii samozřejmě tvoří kombinace karbonu a hliníku s inovativní technologií integrace baterií. Je oficiálně potvrzeno, že baterie budou používat grafen a budou vyráběné firmou Fisker Nanotech.

Elektrický sedan bude stejně jako Tesla vybaven hardwarem, který obstará plně autonomní řízení. Každé jedno sedadlo bude disponovat vlastním infotainmentem, takže se alespoň nebudete nudit. Hotové vozidlo uvidíme v půlce roku 2017. V tuto dobu se také dozvíme, kdy si EMotion užijí první zákazníci.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Majkl
To vypadá úžasně, mnohem líp než Tesla.
Tomáš
Připomíná mi to hodně Tesla Model 3

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze