Elektrická Škoda Enyaq iV znovu. Přinášíme podrobný videopohled na interiér

3
Elektrická Škoda Enyaq iV znovu. Přinášíme podrobný videopohled na interiér
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Enyaq příjemně překvapil zpracováním interiéru i odkládacími prostory
  • Malý displej před řidičem má stejné možnosti jako ve Volkswagenu ID.3

U příležitosti spuštění nové nabíjecí stanice Ionity u Prahy se Škoda Auto přijela pochlubit se zbrusu novým elektromobilem Enyaq iV, který na nové ultrarychlé stanici vyzkoušela i nabíjet. My jsme využili příležitosti a znovu jsme si novinku podrobně prohlédli. Pražská premiéra na začátku září proběhla ve vnitřních prostorách, poprvé jsme tak mohli prozkoumat interiér na denním světle, kde je přeci jen vidět mnohem více detailů.

K dispozici jsme měli verzi Enyaq 80, tedy auto se zadním náhonem a 82kWh baterií s udávaným dojezdem přes 500 kilometrů. Po zapojení nabíjení při stavu nabití 14 % a se studenou baterií se mimochodem nabíjecí výkon hned vyšplhal na maximum auta v podobě 125 kW. Z 14 % na 80 % se auto nabilo za 32 minut. Více detailů o nabíjecím výkonu, včetně nabíjecí křivky, pro vás chystáme do samostatného článku.

Detailní pohled na interiér Škody ENYAQ iV

Jednalo se pochopitelně o prototyp, jelikož se Enyaq začne prodávat až příští rok, nicméně na autě to minimálně v interiéru nebylo znát a vše působilo hotovým dojmem. Toto konkrétní auto mělo zcela základní interiér typu Loft, který kombinuje šedou látku, kůži a imitaci broušeného hliníku. V interiéru nás potěšil dvoupatrový středový tunel s velkým odkládacím prostorem, měkčené plasty ve většině interiéru a celkově hodnotně působící zpracování. Malý displej před řidičem má prakticky stejnou logiku ovládání a možnosti jako VW ID.3, tlačítka na volantu jsou ale standardní, místo nepříliš praktických dotykových u Volkswagenu. Ostatně podívejte se na naše podrobné dojmy ve videu výše, a to včetně vyzkoušení prostoru a prvků na zadních sedadlech.

Pohled do interiéru Loft

Škoda Enyaq (2020) 80 iV

Rozměry4 649 × 1 879 × 1 616 mm, 2 117 kg
Výkon150 kW
Baterie82 kWh, CCS Combo, Mennekes
Dojezd (WLTP)529 km
Diskuze ke článku
Stanislav Vondraš
Stanislav Vondraš
Takto by elektromobil zadlužené budoucnosti neměl vypadat. Je to Škoda. O co je zájem přestanou vyrábět a vytvoří 2x tak drahou Revoluční stranu mírného pokroku v mezích ne zákona, ale konzervatizmu. Nebýt MEB tak by dali ještě motor dopředu.
Jan Rožek
Jan Rožek
Otazka na autora, na fotce je vazne 80kw verze? Kdyz vezmu fotografii s 80% stavem nabité baterie a nasledujici fotku s dojezdem 300km, tak mi to spíš vychází na 58kw verzi...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze