BMW a Mercedes-Benz otevřou v Číně společnou síť výkonných nabíjecích stanic

BMW a Mercedes-Benz otevřou v Číně společnou síť výkonných nabíjecích stanic
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • První nabíjecí stanice budou otevřeny v regionech s vozy segmentu NEV v roce 2024
  • Do konce roku 2026 je v plánu po celé zemi instalovat nejméně 1 000 stanic s přibližně 7 000 nabíjecími místy

Společnosti BMW Brilliance Automotive Ltd. a Mercedes-Benz Group China Ltd. dnes oznámily, že dosáhly dohody o založení společného podniku v Číně s majetkovým poměrem 50:50, který bude provozovat síť vysokovýkonných nabíjecích stanic a poskytovat čínským zákazníkům prémiové nabíjecí služby.

BMW a Mercedes-Benz využijí zkušenosti získané z globálních a čínských nabíjecích projektů, stejně jako hluboké znalosti čínského trhu s novými vozidly segmentu NEV (New Energy Vehicles) s cílem poskytnout rychlá, pohodlná, spolehlivá a na míru navržená nabíjecí řešení pro čínský trh. Cílem této spolupráce je zlepšit zkušenosti zákazníků s veřejným nabíjením.

Zákazníci BMW Group a Mercedes-Benz Group budou moci využívat řadu exkluzivních funkcí.

Cílem společného podniku je do konce roku 2026 vytvořit síť nejméně 1 000 vysokovýkonných nabíjecích stanic s přibližně 7 000 nabíjecími body, které budou využívat nejmodernější nabíjecí technologie. Očekává se, že první stanice budou uvedeny do provozu v roce 2024 v nejvýznamnějších regionech pro vozy NEV a další stanice budou instalovány po celé zemi.

Prémiová nabíjecí síť bude přístupná širší veřejnosti, přičemž se předpokládá, že zákazníci BMW Group a Mercedes-Benz Group budou moci využívat řadu exkluzivních funkcí, jako je plug & charge a online rezervace pro co nejlepší digitální zážitek. Společný podnik hodlá, pokud to podmínky dovolí, nakupovat elektřinu vyráběnou z obnovitelných zdrojů, a vytvořit tak udržitelný a ekologický způsob nabíjení. Dohoda podléhá schválení regulačními orgány.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze