Plně sportovní elektrické BMW už není tajemstvím. Naváže na slavného předchůdce

Plně sportovní elektrické BMW už není tajemstvím. Naváže na slavného předchůdce
Fotografie: BMW Group
  • BMW postaví pravověrný sportovní vůz na základech modelu M3
  • Elektrická verze dostane označení iM3
  • Na trhu se objeví nejpozději za 4 roky

Do čtyř let se dost pravděpodobně dočkáme prvního vysokovýkonného elektromobilu BMW s logem M. Bližší informace přináší electrek.co. Ačkoliv je současná nabídka bavorské automobilky celkem pestrá na elektromobily s vysokými výkony, stále to není úplně ono. Podle dostupných zpráv bude novinka navazovat na legendu BMW M3. To patří takřka ke kultu a jeho aktuální generace je dostupná v několika variantách. Současně to vypadá, že to bude právě příští generace M3, která kompletně přejde na elektrický pohon. Příznivci spalovacích verzí proto musí zamáčknout slzu.

Podle patentové přihlášky by se měl vůz jmenovat BMW iM3, dorazí na trh v roce 2027 a přijede na platformě BMW Neue Klasse. S tou souvisí příchod nové generace elektromobilů, které nabídnou mnohem rychlejší nabíjení, vyspělejší systém pohonu a delší dojezd. První model na platformě Neue Klasse dorazí na trh v roce 2025. Co se týče dalších podrobností o sportovním elektromobilu, jeho výkon má údajně činit až 1 000 koní. O zábavnost se má postarat pohon zadních kol, ale není vyloučeno, že se na trh podívá taktéž varianta s pohonem na obě nápravy. V aktuální nabídce BMW najdeme pouze jeden divoce jezdící elektromobil, kterým je i7 M70 xDrive. Vlajková loď značky sice není úplně malá a v zatáčkách bude soupeřit s vyšší hmotností, ale díky výkonu 660 koní a propracované technice nebude problém zažít hromadu zábavy.

Projeli jsme vodíkové BMW iX5 Hydrogen. Jaké je v praxi?
Přečtěte si také

Projeli jsme vodíkové BMW iX5 Hydrogen. Jaké je v praxi?

Chystaná novinka na rok 2027 má i7 M70 xDrive překonat hlavně v oblasti dynamiky a maximální nejvyšší rychlosti. Hlavními soupeři pro elektrické BMW iM3 mohou být například zatím nepředstavená Tesla Model 3 Highland Performance nebo omlazená verze Mercedesu-AMG EQE 53 4Matic+.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze