Získá titul Auto Roku 2024 elektromobil? Pětice finalistů byla zveřejněna

Získá titul Auto Roku 2024 elektromobil? Pětice finalistů byla zveřejněna
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Z pětice finalistů jsou dva čistokrevné elektromobily – Hyundai Ioniq 6 a Kia EV9
  • BMW 5 je dostupné jako elektromobil a spolu s Mercedesem třídy E i jako plug-in hybrid
  • Poslední z finalistů, Subaru Crosstrek, má v nabídce pouze mild-hybridní pohon

Odborná porota složená z 20 předních českých motoristických novinářů reprezentujících široké spektrum čtenářů, diváků a posluchačů na základě svých zkušeností z 1. kola jízd letošního jubilejního 30. ročníku ankety Auto roku vybrala pět finalistů. Porota byla ve svém výběru nebývale jednotná a pětice finalistů získala ze 100 možných celých 65 hlasů, zatímco v loňském roce to bylo v poměru 50:50.

Na začátku příštího roku se porotci s finalisty ještě jednou svezou v rámci jízd 2. kola a následně vyberou vítěze ankety Auto roku 2024 v České republice, který na pomyslném trůnu vystřídá Hondu Civic e:HEV. Jeho jméno bude oznámeno na slavnostním vyhlášení v Kongresovém centru Praha v úterý 6. února 2024.

Nominované vozy do ankety Auto roku 2024

Do ankety Auto roku 2024 byly nominovány tyto vozy (v abecedním pořadí): Alfa Romeo Tonale Q4 PHEV, Audi Q8 e-tron, BMW řady 5, Citroen C4 X, Ford Bronco, Honda CR-V, Hyundai Ioniq 6, Hyundai Kona Electric, Jeep Avenger, Kia EV9, Lexus LM, Lexus RX, Lexus RZ, Mercedes-Benz třídy E, MG4 Electric, Mitsubishi ASX, Opel Astra ST GSE, Porsche Cayenne, Renault Espace, Subaru Crosstrek a Toyota Prius PHEV. Do komentářů můžete napsat, které z nich byste do pětice finalistů vybrali vy.

Finalisté ankety Auto roku 2024 v České republice

Odborná porota zvolila mezi finalisty ankety Auto roku 2024 v České republice tyto vozy, které jsou také uvedeny v abecedním pořadí:

Složení odborné poroty

Členové 20členné odborné poroty jsou (opět v abecedním pořadí): Běhal Ondřej (Autosalon.tv), Borský Michal (CNN Prima News), Busta Michal (Business Car), Dittrich Lukáš (Autosalon.tv), Hanke Petr (Automobil Revue), Holeček Petr (Metro/idnes.cz), Hyan Tomáš (TH Auto), Káňa Leoš (Svět motorů), Kolman Stanislav (Garáž.cz), Kvášová Sabina (Žena v autě), Lažanský Milan (Novinky.cz), Majurník Jan (Garáž.cz), Mička Jan (Autorevue.cz), Müller Martin (MM Automotive), Pecák Radek (Deník.cz), Rejlek Jakub (Faster), Rybecký Vladimír (Autoweek), Srpová Eva (Hospodářské noviny), Šidlák Martin (Flotila) a Tomíšek Marek (fDrive.cz).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze