Hlasujte v anketě Elektromobil Roku 2023 powered by PRE a vyhrajte dálniční známku

Která auta jste nominovali?
Hlasujte v anketě Elektromobil Roku 2023 powered by PRE a vyhrajte dálniční známku
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Novinkou v anketě Elektromobil Roku 2023 je čtenářské hlasování
  • Mezi vozy, které jste vybírali vy, dominují Tesly
  • Jak dopadne finální hlasování, to záleží jen na vás

Minulý rok jsme pořádali první ročník ankety Elektromobil Roku a nyní můžete hlasovat ve druhém ročníku. Elektromobil Roku 2023 přináší několik novinek, jednou z hlavních je nová čtenářská kategorie. Tam jste mohli nominovat vozy právě vy. Pojďme se tedy podívat na to, které vozy jste nominovali do hlasování.

Čtenářská kategorie ankety Elektromobil Roku 2023

Zatímco ostatní kategorie jsou nastavené podle velikosti nebo typu karoserie vozů, musí jít o vozy na českém trhu a nominaci musí udělat automobilka či importér, čtenářská kategorie je jednodušší. Nerozlišujeme zde velikost ani typ karoserie, nemusí jít o auto dostupné na českém trhu, samozřejmě tím odpadá i nominace automobilkou či importérem. Zkrátka to bylo jen na vás a z hlasů pro velký počet různých aut vzešlo 10 finalistů, kteří se probojovali do samotné ankety a teď pro ně můžete hlasovat. A které vozy to jsou? Podívejme se na ně přehledně v tabulce, kde jsou seřazené podle získaného počtu hlasů. Tam dominovaly vozy značky Tesla. Bude to tak i v samotné anketě?

Pořadí Model Počet hlasů
1. Tesla Model 3 Highland 176
2. Tesla Model Y 165
3. VW ID. Buzz 147
4. Tesla Cybertruck 146
5. Nio ET5 Touring 84
6. MG4 Electric 77
7. Rimac Nevera 73
8. Porsche Taycan Sport Turismo 64
9. Ford F-150 Lightning 60
10. MG Cyberster 53

Jak je vidět, jasnou převahu má Tesla, která je jedinou značkou s více modely mezi finalisty. Má tam dokonce tři zástupce. Výběr byl ale z opravdu velkého počtu modelů, takže se hlasy tříštily. Teď se ale vybírá pouze z 10 modelů, takže může být vše jinak. Udrží si svoje postavení? Nebo nakonec titul v této kategorii získá vůz jiné značky? O tom rozhodnete vy, můžete tak učinit na www.ElektromobilRoku.cz do 31. 12. 2023.

PRE - generální partner ankety Elektromobil Roku 2022

Anketa Elektromobil Roku 2023 Powered by PRE probíhá ve spolupráci s generálním partnerem PRE, hlavním partnerem ČSOB Leasing.

ČSOB Leasing

V dalších článcích se postupně podíváme i na další kategorie ankety Elektromobil Roku 2023. Hlasovat můžete i v kategoriích Malý (městský) elektromobil, Střední elektromobil, Rodinný elektromobil, Prémiový elektromobil a Užitkový elektromobil. Když se hlasování zúčastníte, nejenže pomůžete svému oblíbenému modelu, ale můžete vyhrát například dálniční známku na rok.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze