Zboží, které roste na ceně. Dan Ticktum pokukuje po sedačce v top týmu

Zboží, které roste na ceně. Dan Ticktum pokukuje po sedačce v top týmu
Fotografie: Formule E
  • Cena Dana Ticktuma na trhu s jezdci po výsledcích v letošní sezóně roste
  • Britský pilot v podprůměrném týmu již čtyřikrát dokončil na bodech
  • Samotný jezdec se netají touhou přestoupit do top týmu

Pokud se potvrdí prognózy předních insiderů, zažije trh s jezdci velké turbulence. Nastartovat jej může i nepatrná změna v současném složení startovního roštu. Nebudeme daleko s odhady, když v této souvislosti zmíníme Andrého Lotterera nebo Sama Birda. Pilot Andretti výsledkově zaostává. Nešlo by se tudíž příliš divit, kdyby uvolnil místo dalším. Podobnému scénáři v případě svěřence Jaguaru nenahrávají okolnosti z letošní sezóny, kdy již dvakrát ze závodu vypoklonkoval týmového kolegu Mitche Evanse, jenž bojuje o mistrovský titul. Až v konečném součtu se ukáže, jak moc tyto ztráty mohly být klíčové.

Přesně na takové příležitosti však číhá zástup dalších dravců. Na to, až se uvolní místo v top týmu. V této situaci se nyní nachází i Dan Ticktum, v současnosti pilot čínského týmu Nio 333 Racing. Na přestupovém trhu letošními výsledky, kdy se již s jinak spíše podprůměrným autem čtyřikrát dostal do bodované desítky, pomalu zvedá svou cenu a stává se atraktivním zbožím. Svým typickým způsobem mladý Brit své touhy a očekávání neskrývá a doufá v povýšení.

„Nejsem hloupý. Užívám si spolupráci s týmem, ale když podávám výkony jako dnes v Jakartě, někdy si přeji, abych seděl v lepším autě. Momentálně je to těžké. Nechci, aby to vyznělo neuctivě, protože každý pracuje velmi tvrdě. Problémy ale musíme řešit spíše mimo trať,“ popisuje svůj aktuální stav Ticktum pro motorsport-total.com.

V nedělním závodě před dvěma týdny si vedl velmi solidně, když se probojoval do první desítky. Z té ale ke konci vypadl kvůli technickému problému, v důsledku čehož musel zpomalit a šetřit energii. Za cílovou páskou si proto do vysílačky pořádně zanadával. Zpražil celý tým a rovnou si objednal taxi na hotel. Těmito výstřelky je Ticktum známý. Pomineme-li je však, pro některé týmy se může jevit jako kandidát s velkým přínosem. „Pokud přijde nabídka z lepších týmů, samozřejmě se na ně podívám. Ale uvidíme, co se stane,“ hlásí 24letý Brit.


Podle uvedeného zdroje má Ticktum nabídky rovněž z prostředí WEC, nad nimiž v případě neúspěchu ve Formuli E může popřemýšlet. Podle vlastních slov by ale rád zůstal. Nezbývá mu tudíž nic jiného, než své potenciálně nové zaměstnavatele přesvědčit ve zbývajících závodech sezóny. Další šanci dostane již o víkendu při ePrix v americkém Portlandu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze